Ελλαδα

Με ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια και €50.000 πρόστιμο απειλείται ο κακοποιητής του Όλιβερ

Τι αναφέρει ο νόμος 4830/2021

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια και €50.000 πρόστιμο απειλείται ο κακοποιητής του Όλιβερ

Κακοποίηση χάσκι στην Αράχωβα: Οι ποινές που θα αντιμετωπίσει ο δράστης - Τι αναφέρει ο 4830/2021

Ποινή κάθειρξης ως και 10 χρόνια και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ αναμένεται να αντιμετωπίσει ο δράστης της απάνθρωπης κακοποίησης του Όλιβερ, του χάσκι το οποίο κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα είπε δικηγόρος στον ΣΚΑΪ ο νόμος 4830/2021 προβλέπει ότι «ο βασανισμός του ζώου και η εσκεμμένη πρόκληση πόνου είναι κακούργημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως ενώ προβλέπεται βαρύ διοικητικό πρόστιμο».

Ταυτόχρονα, μαζί με την τελεσίδικη καταδίκη ο δράστης εγγράφεται σε μητρώο παραβατών για να μην βρίσκεται κοντά σε ζώα από μια υπεύθυνη θέση.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τον άγριο βασανισμό σκύλου στην Αράχωβα

Κατεπείγουσα έρευνα για τη σύλληψη του δράστη του βασανισμού δεσποζόμενου σκύλου στην Αράχωβα, διέταξε η αρμόδια για την προστασία των ζώων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα.

Το επίμαχο περιστατικό οδήγησε την κ. Μασούρα, που έχει την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών για την προστασία των ζώων, να παρέμβει.

Η εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε στην Εισαγγελία Λειβαδιάς, όπου υπάγεται η Αράχωβα, κατεπείγουσα έρευνα προς εντοπισμό του δράστη, ενώ ζήτησε άμεση ενημέρωσή της για τις εξελίξεις.

Όπως είναι γνωστό, στην Αράχωβα, με αιχμηρό αντικείμενο, όπως διαπιστώθηκε από την κτηνιατρική εξέταση, βασανίστηκε σκύλος ράτσας χάσκι που ανήκε σε ιδιοκτήτη.

Το περιστατικό έχει κινητοποιήσει τις τοπικές αστυνομικές και δημοτικές αρχές, ενώ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της πρωτοφανούς άγριας κακοποίησης του ζώου, το οποίο κατόρθωσε να επιστρέψει σπίτι του, αλλά τελικά δεν επέζησε.

Αράχωβα: Οργή για χάσκι που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου

Σάλο έχει προκαλέσει στα social media η υπόθεση βασανισμού και βιασμού σκύλου στην Αράχωβα.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη την περασμένη Δευτέρα (27/11). Άγνωστος δράστης βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο κατ’ εξακολούθηση τον Όλιβερ, έναν σκύλο τον οποίο άφηνε ο ιδιοκτήτης του να κυκλοφορεί ελεύθερος και ήταν γνωστός σε όλη την Αράχωβα.

Το άτυχο σκυλάκι κατάφερε σε ημιθανή κατάσταση να επιστρέψει στην αυλή του σπιτιού του και ο ιδιοκτήτης του έσπευσε να τον μεταφέρει στο κτηνιατρείο. Ωστόσο, ο Όλιβερ δεν τα κατάφερε και κατέληξε από τα τραύματα και την αιμορραγία που του προκάλεσε ο βασανισμός του.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Αράχωβας καλεί όποιον γνωρίζει κάτι για την υπόθεση να ενημερώσει άμεσα την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας ή την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λειβαδιάς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY