Ελλαδα

Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο - Ποια δρομολόγια πλοίων δεν θα εκτελεστούν

Τι ισχύει για τον Αργοσαρωνικό

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απεργία 17 Απριλίου: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Aπεργία 17 Απριλίου: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων - Τα δρομολόγια πλοίων που δεν θα εκτελεστούν 

Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν αρκετά δρομολόγια πλοίων λόγω ισχυρών ανέμων, που σύμφωνα με την ΕΜΥ σε πολλές θαλάσσιες περιοχές αναμένεται να φθάσουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «Βενιζέλος» και «Κρήτη 2», για Χανιά και Ηράκλειο αντίστοιχα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται προς το παρόν μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο. Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις πορθμειακές γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Ρίο-Αντίρριο και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα και την Κυριακή καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cx7xu5u35h5l)

«Μπαράζ» μηνυμάτων από το 112 για θυελλώδεις ανέμους τις επόμενες ώρες

Μήνυμα από το 112 εστάλη πριν από λίγα λεπτά και στους πολίτες που βρίσκονται στην Αττική. Το προειδοποιητικό μήνυμα κάνει λόγο για θυελλώδεις ανέμους που θα πλήξουν και την Αττική το επόμενο 12ωρο. 

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) το επόμενο 12ωρο στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του 112.

Νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου (25.11), μήνυμα μέσω του 112 εστάλη για τις Κυκλάδες και το Βόρειο Αιγαίο, προειδοποιώντας τους πολίτες για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην περιοχή τους και καλώντας τους να αποφύγουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) το επόμενο 24ωρο στην περιοχή σας. Αποφύγετε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έλαβαν οι κάτοικοι στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα το μεσημέρι του Σαββάτου (25.11), λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στις περιοχές αυτές τις επόμενες ώρες.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, «αποφύγετε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Σε ισχύ έκτακτο δελτίο για το χαμηλό βαρομετρικό Bettina

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε αναβαθμίστηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, λόγω της σημαντικής και γρήγορης βάθυνσης του βαρομετρικού χαμηλού Bettina που σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ.

Οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες που εκδηλώνονται από την αρχή της ημέρας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικα στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να συνεχιστούν έως τις νυχτερινές ώρες, επηρεάζοντας κατά διαστήματα το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Συγκεκριμένα, για σήμερα Σάββατο (25.11) προβλέπονται αρχικά βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά στις Κυκλάδες, ενώ πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται στα ανατολικά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια θα ενταθούν και βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, στην Κρήτη και έως τις νυχτερινές ώρες στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες και είναι πιθανό να συνοδεύονται από σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Θράκη και τις νυχτερινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και στο Βόρειο Ιόνιο.

Παράλληλα, σήμερα Σάββατο (25.11) αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ανέμων από το μεσημέρι αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά αναμένεται στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς με παρόμοιες εντάσεις.

Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο - Ποια δρομολόγια πλοίων δεν θα εκτελεστούν

Μετά τις απογευματινές ώρες, με τη στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς αναμένεται μεταφορά ψυχρότερων αερίων μαζών (ψυχρή εισβολή) και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Λόγω της ψυχρής εισβολής, από τις απογευματινές ώρες έως τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου (25.11) αναμένονται χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ενώ αργότερα χιονοπτώσεις αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Μακεδονίας, σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου και σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας και της Θράκης (εκτός του Βορείου Έβρου όπου χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινά τμήματα). Πρόσκαιρα τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Πελοποννήσου, σε ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, καθώς και σε πεδινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (26.11) τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τα βορειοδυτικά και να περιοριστούν στο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Πελοπόννησο και τοπικά στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο και στον Κορινθιακό Κόλπο θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο - Ποια δρομολόγια πλοίων δεν θα εκτελεστούν

Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής 26/11.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ