Ελλαδα

«Καμία γυναίκα μόνη»: To μήνυμα της κυβέρνησης για την έμφυλη βία

Η ηθοποιός Μαρία Κορινθίου πρωταγωνιστεί στο σποτ για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Το μήνυμα της κυβέρνησης για την έμφυλη βία και την εφαρμογή Panic Button.
Με ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Μαρία Κορινθίου, η ελληνική κυβέρνηση τοποθετήθηκε για τη βία κατά των γυναικών © YouTube

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Το μήνυμα της κυβέρνησης για την έμφυλη βία και την εφαρμογή Panic Button.

Με ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Μαρία Κορινθίου, η ελληνική κυβέρνηση τοποθετήθηκε για τη βία κατά των γυναικών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, που εορτάζεται σήμερα.

Στο μήνυμα που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης από τους λογαριασμούς της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρεται:

«Το “καμία μόνη” πρέπει να φτάσει παντού. Σε κάθε γυναίκα που απειλείται, σε κάθε γυναίκα που κακοποιείται. Το Panic Button επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές, προσφέροντας άμεση ασφάλεια και προστασία σε όσες γυναίκες νιώθουν ότι κινδυνεύουν».

«Η κακοποίηση μιας γυναίκας δεν είναι όπως στις ταινίες και στο θέατρο. Δεν είναι ορατή από τους θεατές. Η αληθινή καταπίεση γίνεται αθέατα, πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς να βλέπουν οι άλλοι», είναι το μήνυμα που μεταφέρει η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο σποτ για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, εστιάζοντας στην εφαρμογή Panic Button και στη γραμμή υποστήριξης 15900.

Το Panic Button επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές

Συνεχώς αυξανόμενα τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα

Συνεχώς αυξανόμενα είναι τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας.

Ενδεικτικό είναι ότι το 2020 σημειώθηκαν 5.413 περιστατικά, ενώ από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και 30 Οκτωβρίου του 2023 έχουν καταγγελθεί στις αρχές 9.860 περιστατικά σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων 8.409 αφορούν γυναίκες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, καθώς και τα ανησυχητικά, αυξανόμενα κρούσματα περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μίλησε με τον προϊστάμενο του τμήματος αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ Ανέστη Σαπουνά Αστυνόμο Β', ο οποίος ανέλυσε τι δείχνουν τα σχετικά στοιχεία της ΕΛΑΣ για αυτό το θλιβερό φαινόμενο, καθώς και τις ενέργειες της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του.

Σύμφωνα με τον κ. Σαπουνά τα παραπάνω στοιχεία δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι σημειώνονται περισσότερα περιστατικά κακοποίησης, αλλά δείχνουν ότι όλο και περισσότερες γυναίκες βρίσκουν το θάρρος και τη δύναμη να προχωρήσουν σε καταγγελία εις βάρους του δράστη.

Διαβάστε ακόμη → Πώς η δολοφονία των αδελφών Mirabal «γέννησε» την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ