Το ιστορικό Μέγαρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη μίσθωσε η Βουλή
Βρίσκεται επί της Αμαλίας και Σουρή, στο Σύνταγμα
Στο Μέγαρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη στην Αμαλίας θα στεγάζονται από το νέο έτος υπηρεσίες της Βουλής
Στο ιστορικό Μέγαρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη θα στεγάζει σημαντικές της υπηρεσίες η Βουλή των Ελλήνων από την 1η Ιανουαρίου -που σήμερα στεγάζονται σε διάφορα κτίρια του κέντρου της Αθήνας-, καθώς η πρότασή της κρίθηκε ως η επικρατέστερη στη διαγωνιστική διαδικασία επιλογής μισθωτή.
Τα έσοδα της μίσθωσης του κτιρίου, που βρίσκεται επί της Λ. Αμαλίας και Σουρή, στην περιοχή του Συντάγματος, θα κατευθύνονται στην επίτευξη των κοινωφελών σκοπών του Ιδρύματος Μποδοσάκη, στο οποίο και ανήκει το ακίνητο.
Στα 51 έτη δράσης του, το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει χορηγήσει περισσότερες από 2.600 υποτροφίες και έχει προχωρήσει σε σημαντικές δωρεές για την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών. Στις εμβληματικές δωρεές του ανήκουν το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, η δωρεά του κτηρίου όπου στεγάζονται τα Γενικά Αρχεία του Κράτους καθώς και η ανέγερση του Μποδοσάκειου Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών, ενώ μόνο το 2022 περισσότεροι από 423.000 συμπολίτες μας ωφελήθηκαν από τις δωρεές και τα προγράμματά του.
Το υποδειγματικά συμμετρικό γωνιακό Μέγαρο Μποδοσάκη επί της λεωφόρου Αμαλίας 20 και Σουρή 5 αποτελεί ιστορικό κτήριο της Αθήνας. Φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Πλουμιστού, ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας, η κατασκευή του ξεκίνησε το 1949 και ολοκληρώθηκε το 1958, ενώ την περίοδο 2005-2006 ανακαινίστηκε ριζικά. Αποτελείται από ισόγειο, 6 ορόφους και 2 υπόγεια, έχοντας συνολική επιφάνεια 13.460 τ.μ. Το κτήριο διαθέτει απρόσκοπτη θέα προς τον Εθνικό Κήπο, αλλά και προς τα σημαντικά τοπόσημα του κέντρου της πόλης: τον Λυκαβηττό, το Κοινοβούλιο, το Καλλιμάρμαρο, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, αλλά και την Ακρόπολη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλειστά σχολεία και προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τον πυροβολισμό 30χρονης στη Χαλκιδική τον Σεπτέμβριο του 2023
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών ζητά η Δικαιοσύνη να λάβει υπόψη το μήνυμα της απόφασης
Μη διαθέσιμη η πληρωμή εισφορών μη μισθωτών μέσω IRIS από 14:00 έως 16:00 λόγω εργασιών
Με απόφαση του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά - Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Συμβουλές για ασφαλέστερες μετακινήσεις
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι από Τετάρτη – Οδηγίες αυτοπροστασίας
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Αναμένονται τεράστιοι όγκοι βροχής σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού
Η κατάσταση της υγείας της
Ο γιος της, συνάδελφοι και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Οδικά έργα σε Κηφισό, Αττική Οδό και Λεωφόρο Βουλιαγμένης φέρνουν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση
«Ενδεχομένως θα πιεστούν οι ΜΕΘ» λέει ο καθηγητής Τζανάκης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές που θα «σαρώσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Πού εντοπίζονται αυξητικές τάσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Προκλήθηκε λόγω ισχυρής γεωμαγνητικής καταιγίδας
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.