Ελλαδα

«Απόμακρες και σκληρές» η μητέρα και η αδελφή της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου

Το μαρτύριο που βίωνε η δολοφονημένη γυναίκα - Ο πατέρας έγινε «ντετέκτιβ» για την εξιχνίαση

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η δολοφονημένη 23χρονη έγκυος Φαίης Μπακογιώργου
Συγκλονίζουν τα στοιχεία από την εξιχνίαση της δολοφονίας Φαίης Μπακογιώργου

Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Πώς εξιχνιάστηκε το έγκλημα - Η στάση της μητέρας, της αδελφής και της σπιτονοικοκυράς που κατηγορούνται

Ενώπιον του εισαγγελέα Αθηνών αναμένεται να οδηγηθούν σε λίγη ώρα οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται ότι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου και τον περίεργο θάνατο μιας ακόμη 67χρονης γυναίκας πριν από δύο χρόνια στην Κυψέλη. Χθες, η πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για την σπιτονοικοκυρά της 23χρονης καθώς και για την μητέρα και την αδελφή της Φαίης.

Πρόκειται για μία απίστευτη αστυνομική υπόθεση, από τις σπάνιες που έχουν αποκαλύψει οι έρευνες των αστυνομικών. Η μητέρα και η αδελφή της 23χρονης, αφού την ανάγκαζαν μαζί με την τρίτη συγκατηγορούμενη να πέφτει μπροστά από διερχόμενα οχήματα και να ζητά χρήματα προκειμένου να μην προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές, αφού την εξέδιδαν σε αλλοδαπούς για μικροποσά, την χτυπούσαν προκειμένου να αποβάλλει το τέταρτο παιδί που ετοιμαζόταν να φέρει στη ζωή. Τα υπόλοιπα τρία παιδιά της, τα είχε πάρει η Πρόνοια, μετά από καταγγελίες για το ανθυγιεινό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwu2kd9qr2fd)

Το μαρτύριο που βίωνε η 23χρονη Φαίη Μπακογιώργου

Η 23χρονη Φωτεινή, ζούσε ένα μαρτύριο, έναν πραγματικό γολγοθά αναφέρουν οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση. Η 23χρονη παρέμενε στη ζωή μόνο και μόνο για να βρίσκεται μαζί με τα παιδιά της. Υπέμενε την κακοποιητική συμπεριφορά των τριών γυναικών, δέχόταν ξυλοδαρμούς, κακοποίηση, εξαναγκασμούς να εκδίδεται, ώστε να φέρνει χρήματα στο σπίτι και να μην τους διώξει η σπιτονοικοκυρά της. Βέβαια, μέρος των χρημάτων, φαίνεται ότι πιθανόν κατέληγαν, λένε οι αστυνομικοί, στη μητέρα και την αδελφή της, πέραν της σπιτονοικοκυράς.

Η 23χρονη Φαίη Μπακογιώργου, έκανε τα πάντα για να βρίσκεται με τα παιδιά της. Όταν όμως της αφαίρεσε την επιμέλεια η πρόνοια, τότε, ο κόσμος της διαλύθηκε. Αρνείτο να πάει στα ερωτικά ραντεβού που της έκλεινε η σπιτονοικοκυρά, ούτε έπεφτε στους προφυλακτήρες των διερχόμενων αυτοκινήτων για να εκβιάσει τους οδηγούς. Ήταν τότε που η κεντρική κατηγορούμενη της υπόθεσης, η σπιτονοικοκυρά, προχώρησε στη δολοφονία της, την οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο διέπραξε μαζί με την μητέρα και την αδελφή της Φαίης.

Οι γυναίκες, αφού τύλιξαν το πτώμα της με μια κουβέρτα, την πέταξαν σε κάδο σκουπιδιών, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σπίτι-κολαστήριο όπου βίωνε τα απίστευτα μαρτύρια. Εάν δεν υπήρχε η επιμονή του πατέρα της 23χρονης Φαίης, της συνηγόρου του Βούλας Δημητριάδου και του ιδιωτικού ερευνητή Χάρη Βεραμόν, ο φάκελος της υπόθεσης θα είχε κλείσει ξεκάθαρα για τις αρχές και οι τρεις κατηγορούμενες θα συνέχιζαν σαν να μην είχε συμβεί τίποτε.

Δυστυχώς, αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας είναι πως τα δύο τμήμα που ασχολήθηκαν αρχικά με την υπόθεση, Αγίου Παντελεήμονα και Κυψέλης, αποδεικνύεται πως έκαναν μια απλή διεκπεραίωση. Καμία ουσιώδης αστυνομική έρευνα, απλώς καταθέσεις από τις κατηγορούμενες και ο φάκελος στον εισαγγελέα. Η μήνυση που υπέβαλε ο πατέρας της Φαίης το 2022 μαζί με τα στοιχεία που προσκόμισε από τις έρευνες της συνηγόρου και του ιδιωτικού ερευνητή, έδωσαν το έναυσμα στην εισαγγελέα που χειρίστηκε την μήνυση να αναθέσει την έρευνα στο έμπειρο τμήμα Ανθρωποκτονιών. Μέσα σε λίγους μόλις μήνες και απλή αστυνομική διερεύνηση των δεδομένων έφερε τους αστυνομικούς μπροστά στα όσα τραγικά βίωνε η 23χρονη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwty6lmc9qtt)

«Απόμακρες και σκληρές» η μητέρα και η αδελφή της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου

Η μητέρα και η αδελφή της, χαρακτηρίζονται από τους αστυνομικούς «απόμακρες και σκληρές», ενώ η συμπεριφορά της σπιτονοικοκυράς δεν διαφέρει σε τίποτε από αυτές σκληρών κακοποιών. Οι ίδιες πάντως οι κατηγορούμενες φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες τόσο για την δολοφονία της 23χρονης, όσο και μιας ακόμη γυναίκας, μιας 67χρονης γυναίκας, η οποία φέρεται να ζούσε στο ίδιο σπίτι, μαζί τους. Η ηλικιωμένη, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν, φέρεται από τους αστυνομικούς να είχε την ίδια …τύχη με την 23χρονη. Πιθανόν να ζούσε και η ίδια τον ίδιο γογλοθά και η δικογραφία των αστυνομικών περιλαμβάνει κατηγορίες και για τον δικό της θάνατο.

Σε λίγο, οι κατηγορούμενες αναμένεται να φτάσουν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμία προκειμένου να παραλάβουν τη δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος τους και θα ζητήσουν προθεσμία ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cwtmg2iflyg9)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ