Ελλαδα

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη - Συνελήφθησαν μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την νεκρή γειτόνισσα

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη
Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Φαίη Μπακογιώργου: Εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ η δολοφονία - Τι δείχνουν τα στοιχεία για την νεκρή γειτόνισσα

Δύο δολοφονίες, αυτής της νεαρής 23χρονης εγκύου και μητέρας τριών παιδιών και αυτή της ηλικιωμένης γειτόνισσας τους, αποκάλυψαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών μετά από πολύμηνες έρευνες.

Κατηγορούμενες είναι η ίδια η μητέρα της 23χρονης, η αδελφή της νεαρής κοπέλας αλλά και η σπιτονοικοκυρά τους, η οποία σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, φέρεται να έχει τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτή την απίστευτη υπόθεση που αποκαλύφθηκε έπειτα από τις επίμονες προσπάθειες τόσο της συνηγόρου του πατέρα της 23χρονης, Βούλας Δημητριάδου, όσο και των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η διπλή δολοφονία, αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια των ερευνών για την διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου. Η νεαρή κοπέλα, έγκυος και μητέρα τριών μικρών παιδιών, βρέθηκε νεκρή τυλιγμένη σε κουβέρτα μέσα σε κάδο σκουπιδιών στις 8 Οκτωβρίου του 2021 στην περιοχή της Κυψέλης. Το σπίτι της νεαρής κοπέλας ήταν μόλις 500-600 μέτρα μακριά. Έμενε εκεί μαζί με τα τρία της παιδιά, την αδελφή της και τη σπιτονοικοκυρά της. Στις 21 Νοεμβρίου αναγνωρίστηκε από οικείο της πρόσωπο και η άγνωστη εως τότε 23χρονη μητέρα, ερευνήθηκε ως προς τα αίτια του θανάτου της από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κυψέλης.

Αποτέλεσμα στις έρευνες δεν υπήρξε, κάτι που ώθησε τον πατέρα της 23χρονης, τον Σεπτέμβριο του 2022 να υποβάλλει μήνυση κατά αγνώστων και η δικογραφία που είχε σχηματισθεί και αποσταλεί στην εισαγγελία, να ανατεθεί στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Οι έρευνες της Αστυνομίας

Κατά την διάρκεια των ερευνών των αστυνομικών αλλά και του ιδιωτικού ερευνητή, Χάρη Βεραμόν, προέκυψαν πρωτοφανείς καταστάσεις, τις οποίες βίωνε καθημερινά η 23χρονη. Αυτό που προκύπτει από τη δικογραφία των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής είναι πως η σπιτονοικοκυρά ανάγκαζε την 23χρονη να εκδίδεται, την ανάγκαζε να πετιέται μπροστά από διερχόμενα οχήματα και να ζητά χρήματα προκειμένου να μην υποβάλλει μήνυση, ενώ έπεφτε σχεδόν καθημερινά θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς από την ίδια την σπιτονοικοκυρά της, προκειμένου να την αναγκάσει να πληρώνει το ενοίκιο για το δωμάτιο που της είχε παραχωρήσει.

Το εξοργιστικό είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πως η μητέρα της, φέρεται να γνώριζε τι συνέβαινε, πλην όμως ουδέποτε έκανε τίποτε να βοηθήσει το ίδιο της το παιδί. Αντιθέτως, μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά κατηγορούνται από κοινού για την δολοφονία της 23χρονης Φαίης, την οποία πέταξαν στα σκουπίδια, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σπίτι όπου διέμενε.

Από τις έρευνες για την υπόθεση, προέκυψε πως η γειτόνισσα της κατηγορούμενης σπιτονοικοκυράς πιθανότατα να μην πέθανε από παθολογικά αίτια αλλά να δολοφονήθηκε πιθανότατα από την σπιτονοικοκυρά της 23χρονης.

Στην ογκοδέστατη δικογραφία που έχει σχηματισθεί από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, περιλαμβάνονται οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, τα ευρήματα τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων αλλά και τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας.

Οι τρεις κατηγορούμενες που συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα έπειτα από εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε σε βάρος τους ο αρμόδιος εισαγγελέας Αθηνών, θα παραμείνουν το βράδυ στα κρατητήρια του Μεγάρου της ΕΛ.ΑΣ. στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και αναμένεται να οδηγηθούν αύριο, Πέμπτη, το πρωί, μετά τις δέκα στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ