- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στο νέο Κέντρο Φροντίδας ΑμεΑ στο Ελληνικό ο Κ. Μητσοτάκης
«Η ανάπλαση του Ελληνικού κινείται με μεγάλη ταχύτητα»
Μητσοτάκης: Στο νέο Κέντρο Φροντίδας ΑμεΑ στο Ελληνικό - Έργο που αφορά σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη
Στην αναβάθμιση της καθημερινότητας και σε έναν πιο εύκολο και εξωστρεφή τρόπο ζωής, στοχεύει το νέο κέντρο φροντίδας για ΑμεΑ, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτακης εστίασε στην ανάπλαση του Ελληνικού και το πρώτο έργο που αφορά σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.
Το κέντρο, το πρώτο κτηριακό έργο που ολοκληρώθηκε πλήρως στο πλαίσιο της ανάπλασης του Ελληνικού, σε διάστημα ενός έτους, αποτελείται από τέσσερα πρότυπα κτήρια, συνολικού εμβαδού 11.500 τετραγωνικών μέτρων και κατασκευάστηκε σε δενδρόφυτη περιοχή έκτασης επτά στρεμμάτων.
Το συγκρότημα, δωρεά ύψους 15 εκατομμυρίων της Lamda Development, θα αποτελέσει το νέο σπίτι για την «Αμυμώνη», τον «Ερμή», τη ΝΙΚΗ-Victor Artant και τον Σύλλογο για Άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τέσσερα σωματεία που μέχρι πρότινος στεγάζονταν σε εγκαταστάσεις που χρονολογούνται από το 1970.
Ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις τους κατά την επίσκεψή του, τόνισε πως «έχει μεγάλη συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία το γεγονός ότι το πρώτο κτίριο που παραδόθηκε στο πλαίσιο της πολύ μεγάλης ανάπλασης που δρομολογείται εδώ στο Ελληνικό αφορά στους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη από κρατική φροντίδα».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι το όλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού κινείται πια με μεγάλη ταχύτητα, υπογραμμίζοντας πως «πολλοί αμφισβήτησαν τη δυνατότητα της κυβέρνησης να ξεμπλέξει αυτό το κουβάρι, αλλά αποδείξαμε ότι μπορούμε να ξεπερνάμε και τα πιο μεγάλα εμπόδια και να δρομολογούμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο με το οποίο δημιουργούνται κάθετες χιλιάδες θέσεις εργασίας.
»Επίσης θα δημιουργήσει πολύ σημαντικούς ελεύθερους χώρους πρασίνου και θα μετατραπεί σε μία εστία ανάπτυξης, μία εστία καινοτομίας, έναν πόλο πολιτισμού άθλησης και ψυχαγωγίας.
»Κτίριο υπόδειγμα για το πώς πρέπει να κατασκευάζονται σύγχρονες δομές που υποστηρίζουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας με αναπηρία», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Είμαστε χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε αυτό το όμορφο αλλά κυρίως λειτουργικό έργο για συνανθρώπους μας που το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη. Και να πω ότι πέραν της τιμής που αποτελεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού μάς έδωσε την ευκαιρία να ξαναμπούμε πάλι στις αίθουσες, να δούμε αυτούς τους συνανθρώπους μας και να καταλάβουμε ότι αυτό που κάναμε είναι το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε να απαλύνουμε κάπως την καθημερινότητά τους», ανέφερε από την πλευρά του ο CEO της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου.
«Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας πραγματικής εποικοδομητικής συνεργασίας του κράτους, του ιδιώτη και της Αυτοδιοίκησης. Πρώτιστα της κυβέρνησης, που εξασφάλισε το χώρο αυτό μέσα στο πρώην αεροδρόμιο, και του επενδυτή που, ούτε λίγο ούτε πολύ, έβαλε περίπου 15 εκατομμύρια και έχτισε και παρέδωσε στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ένα κτήριο λειτουργικό, ασφαλές και πάνω απ’ όλα πραγματικά στολίδι για τα παιδιά μας, τα παιδιά τα τυφλά, τα παιδιά με αυτισμό, τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, που αξίζουν να έχουν ίσα προνόμια και ίσα δικαιώματα με όλα τα υπόλοιπα παιδιά», σημείωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος.
Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν επίσης η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και ο Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.