- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θύμα χάκερ έπεσε ανήλικη - Διέρρευσαν προσωπικές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο
Ένοχος για πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίας 23χρονος
Θεσσαλονίκη: «Χάκαραν» τον λογαριασμό ανήλικης και διακίνησαν προσωπικές της φωτογραφίες - Καταδίκη 23χρονου, στο δικαστήριο ανηλίκων οι συγκατηγορούμενοί του.
Σε συνολική ποινή φυλάκισης 19 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 23χρονος, επειδή διακίνησε άσεμνες φωτογραφίες και βίντεο 17χρονης, έχοντας αποκτήσει προηγουμένως πρόσβαση στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων, όπως επίσης για κατοχή και διακίνηση του υλικού αυτού, ενώ τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.
Η υπόθεση διαδραματίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 στη Θεσσαλονίκη, με τον κατηγορούμενο να αποκτά πρόσβαση στον λογαριασμό της παθούσας, μέσω φίλων του, που τον είχαν «χακάρει».
Σύμφωνα με τη δικογραφία, διακίνησε πάνω από 10 φωτογραφίες και δύο βίντεο με προσωπικές στιγμές της τότε μαθήτριας.
Για την ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων τέσσερις συγκατηγορούμενοί του, που κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικοι.
Διαρροή υλικού στο διαδίκτυο: Εφιάλτη μέχρι και σήμερα ζει η παθούσα
Η παθούσα, 22 ετών σήμερα, περιέγραψε τον εφιάλτη που ζει μέχρι και σήμερα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι επηρεάστηκε τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, ενώ το υλικό αυτό -κατά την ίδια- διακινήθηκε ακόμη και σε άτομα του περιβάλλοντός του.
Η φίλη της ανέφερε ότι εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, η παθούσα έγινε αντικοινωνική, χαρακτηρίζοντας ως τρομακτικό αυτό που πέρασε και περνάει. «Ήθελε να αυτοκτονήσει, δεν έτρωγε» κατέθεσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο 23χρονος παραδέχθηκε μόνο την κατοχή του υλικού, όταν του το έστειλε φίλος του, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τη νεαρή παθούσα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προτεραιότητα η ενίσχυση της έρευνας, η διεθνοποίηση και η επίλυση του στεγαστικού
Θέτουν νέα ερωτήματα για την πορεία της δικαστικής διερεύνησης
Το χρονικό της υπόθεσης
Κατηγορείται για απάτες και πλαστογραφίες
Κλειστό το μονοπάτι για τη Μονή Στομίου
Η οργάνωση έχει περιθάλψει φέτος 73 αλεπούδες
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Για ψευδείς δηλώσεις εκτάσεων σε νησιά από παραγωγούς στην Κρήτη
Τι κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα
Μία από τις προτάσεις έχει σχεδιαστεί από Ελληνίδα γραφίστρια
Τι αλλάζει στις δύο γραμμές
Το χρονικό της υπόθεσης
Ηλικίας από 14 έως 17 ετών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο ταμπλό του ταξί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.