- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι
Πλήθος κόσμου και εκδηλώσεις μνήμης σε όλη τη χώρα
Παύλος Φύσσας: Δέκα χρόνια από τη δολοφονία του από τον Γιώργο Ρουπακιά - Αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι - Συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Κερατσίνι, στη μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση, δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν συλλογικότητες, σωματεία, μαθητές και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που έγινε στο μνημείο του αδικοχαμένου αντιφασίστα μουσικού, στο σημείο που δέχτηκε τα δολοφονικά χτυπήματα με μαχαίρι, απεύθυναν χαιρετισμούς ο σύλλογος πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας», ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.
Παρόντες, βέβαια, ήταν και οι γονείς του, Παναγιώτης και Μάγδα. Η μητέρα του ασπάστηκε τη μορφή του γιού της στο μαρμάρινο μνημείο, ενώ ο πατέρας του απαθανατίστηκε αγκαλιά με τον Γιάννη Μάγγο, που επίσης έχασε με τραγικό τρόπο το γιο του, Βασίλη, το 2020.
Ακολούθησε πορεία στη μάντρα του μπλόκου της Κοκκινιάς.
Η αντιφασιστική συγκέντρωση ξεκίνησε στις 17:30 το απόγευμα στο Κερατσίνι και ακολουθεί πορεία στη Μάντρα του μπλόκου της Κοκκινιάς. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
Mέχρι αυτή τη στιγμή, στην πορεία στο Κερατσίνι, πραγματοποιήθηκαν 11 προληπτικές προσαγωγές, μία εκ των οποίων έγινε σύλληψη λόγω απείθειας.
Οι σταθμοί του μετρό «Κορυδαλλός» και «Μανιάτικα» θα παραμείνουν κλειστοί από τις 17.30 και μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων, αφού μετά την συγκέντρωση, θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την μάντρα του μπλόκου της Κοκκινιάς. Διευκρινίστηκε πως οι συρμοί θα πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγιά τους, χωρίς όμως να κάνουν στάση στους συγκεκριμένους σταθμούς.
Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την ημέρα όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Ο δρόμος όπου ο καταδικασθείς για τη δολοφονία, Γιώργος Ρουπακιάς, σκότωσε τον καλλιτέχνη, έχει πάρει το όνομα του, και πλέον λέγεται λεωφόρος Παύλου Φύσσα.
Οι αστυνομικοί θα προχωρήσουν σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και θα απαγορευτεί η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία μετά το πέρας των κινητοποιήσεων.
Διαβάστε ακόμη → 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους
Χάρισαν μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη στιγμή στους μικρούς ήρωες
Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική για να απομακρύνει τον κορμό
Σχεδόν στο 100% η ακρίβεια δρομολογίων
Οι θερμοκρασίες για τις επόμενες ημέρες
Mία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον τομέα της οικονομίας και του δημόσιου βίου της χώρας
Η επιχειρηματίας αποκάλυψε άγνωστες πτυχές των παιδικών της χρόνων
Ενισχύονται τα μπλόκα σε όλη τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ποτά τα κέρασε η μητέρα της φίλης της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που σπάει το φράγμα των 200 καλύτερων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.