Πολιτικη & Οικονομια

«Όλη η χώρα πενθεί»: Το μήνυμα Μητσοτάκη για τους 5 νεκρούς Έλληνες στη Λιβύη

Η ανάρτηση για το τροχαίο-σοκ της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
© ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Μητσοτάκης για δυστύχημα στη Λιβύη: Όλη η χώρα πενθεί - Θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζωντας ζωές

Την οδύνη του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο των πέντε Ελλήνων σε φρικτό τροχαίο στη Λιβύη, όπου βρίσκονταν ως μέλη ανθρωπιστικής αποστολής.

«Όλη η χώρα πενθεί», έγραψε στο Facebook ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι οι πέντε Έλληνες βρήκαν τραγικό θάνατο «ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης».

Υπενθυμίζεται ότι νεκροί είναι τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολίτες (διερμηνείς), μετά από σφοδρή σύγκρουση του λεωφορείου της ελληνικής αποστολής με φορτηγό στο δρόμο προς τη Ντέρνα.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας,...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Sunday, September 17, 2023

«Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα.

Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε, δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης.

Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους».

Συλλυπητήρια και από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Σε γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Αναμένουμε πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος αλλά και το κενό πληροφόρησης, που παρατηρήθηκε εκ μέρους των αρμοδίων αρχών».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ