Ελλαδα

Θρήνος στο «τελευταίο αντίο» στον Αντώνη που δολοφονήθηκε στο Blue Horizon

Κατέρρευσαν τα αδέρφια του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Blue Horizon: Τελευταίο αντίο στον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη
© cretapost.gr

Έγκλημα στο Blue Horizon: Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον άτυχο Αντώνη Καργιώτη

Ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο η εξόδιος ακολουθία για τον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο λιμάνι του Πειραιά όταν μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon» τον έριξαν στη θάλασσα.

Η σορός του άτυχου Αντώνη έφτασε στην Κρήτη με το πλοίο της γραμμής νωρίς το πρωί. Από τις 11 βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, όπου είναι συγκεντρωμένα τα αδέλφια, φίλοι του και πλήθος κόσμου που συγκινήθηκε από τη δολοφονία του χαμογελαστού παιδιού του Αγίου Νικολάου.

Κηδεία Αντώνη Καργιώτη

Τα αδέρφια του λύγισαν και κατέρρευσαν από τη συγκίνηση πρώτα ο αδερφός του και λίγα λεπτά μετά και η αδερφή του.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο neakriti.gr, στο σημείο κατέφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να τους δίνουν τις πρώτες βοήθειας.

Η κηδεία γίνεται δημοσία δαπάνη ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη του Αντώνη.

«Παρών» από τον πολιτικό κόσμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κηδεία του 36χρονου παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο Α' αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, η βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου και εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

Θρήνος στο «τελευταίο αντίο» στον Αντώνη που δολοφονήθηκε στο Blue Horizon

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ανέφερε ότι πρόκειται για «στιγμή οδύνης και αναστοχασμού». «Προφανώς πρέπει να δικαιωθεί η μνήμη αλλά και ο πόνος που νιώθουμε όλοι για τον Αντώνη και συλλογικά να κάνουμε την προσπάθεια ως κοινωνία έτσι ώστε τέτοια αποτρόπαια γεγονότα να μην έχουν θέση στην κοινωνία μας» σημείωσε η κυρία Ζαχαράκη ενώ ο Α' αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης χωρίς να κάνει κάποια δήλωση, σχολίασε ότι «είναι ώρα θλίψης και αποχαιρετισμού».

«Η ελληνική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη. Στη σκέψη μας υπάρχει ένα τεράστιο γιατί. Γιατί κάποιοι έχουν αποκτηνωθεί και συμπροφέρονται σε αδύναμους ανθρώπους με τέτοια βιαιότητα, κάνοντας αποτρόπαιες πράξεις», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πραγματικά είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Είναι αδιανόητο να επιτρέψουμε η κοινωνία μας να μετατραπεί σε μια ζούγκλα, ανισοτήτων, βίαιων πράξεων, διαφοράς και αυτό είναι το χρέος του κράτους, να προστατέψει τους αδύναμους ανθρώπους. Πρέπει όλοι να σκεφτούμε, εάν ήταν εκεί το Λιμενικό, εάν υπήρχε παρουσία του κράτους, ίσως ο Αντώνης σήμερα να ζούσε και αυτό είναι ένα μήνυμα πώς πρέπει να προφυλάξουμε την κοινωνική μας ζωή» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και κατέληξε: «Μας αξίζουν πολύ περισσότερα, από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά και δυστυχώς από αυτά που οδήγησαν στην αποτρόπαια δολοφονία αυτού του ανθρώπου που θα μείνει πάντα στη μνήμη μας , ως ένας καθρέπτης της κοινωνίας που πρέπει να αλλάξουμε, για χάρη της μνήμης του και χάρη όλων των αδύναμων πολιτών της ελληνικής κοινωνίας».

Η βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη, ανέφερε «τιμούμε τη μνήμη του Αντώνη, που χάθηκε τόσο άδικα και δηλώνουμε ηθικό και πολιτικό ”παρών” με σκοπό την απόδοση δικαιοσύνης για το έγκλημα που συντελέστηκε στο λιμάνι του Πειραιά».

Ανάρτησαν πανό στην κηδεία 

Φίλοι του αδικοχαμένου 36χρονου έφτασαν στην εκκλησία και ανάρτησαν πανό για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που έχασε την ζωή του ο – πάντα χαμογελαστός – Αντώνης.

Τα πανό έγραφαν: «Για τον Αντώνη η ζωή ήταν χαρά, ομόνοια, αγάπη, συνεργασία. Για εμάς τι?» – «Δικαίωμα στην Διαφορετικότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πανό παρέμειναν στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας καθ’ όλη τη διάρκεια της κηδείας.

Θρήνος στο «τελευταίο αντίο» στον Αντώνη που δολοφονήθηκε στο Blue Horizon

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY