Ελλαδα

Πατέρας Καμπανού: «Ο Άλκης μας δεν ήταν το τελευταίο θύμα της τυφλής οπαδικής βίας»

Η δήλωση για τη δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πατέρας και η μητέρα του Άλκη Καμπανού
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

ΑΕΚ - Δολοφονία 29χρονου: Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού για τη συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι γονείς του Άλκη Καμπανού είναι συγκλονισμένοι από το νέο επεισόδιο τυφλής οπαδικής βίας που είχε ως συνέπεια 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ να χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια συμπλοκής με χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας (7.8).

«Πιστεύαμε ότι ο Άλκης θα ήταν το τελευταίο θύμα αυτής της τυφλής βίας αλλά συνεχίζεται δυστυχώς… έχασε τη ζωή του ένα παλικάρι… είμαι συγκλονισμένος κι εγώ και η σύζυγός μου», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, Αριστείδης, και πρόσθεσε: «Τα λόγια είναι φτωχά για να απαλύνουν τον πόνο αυτών των γονιών που έχασαν το παιδί τους, δηλώνουμε την ηθική μας συμπαράσταση». 

Ο κ. Καμπανός θα επικοινωνήσει με τους γονείς του 29χρονου για να εκφράσει «δύο λόγια παρηγοριάς». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cun0j8txt855)

ΕΔΕ από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια με έναν νεκρό στη Ν. Φιλαδέλφεια

Εντολή για ΕΔΕ αναμένεται να δώσει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τις ενέργειες των αστυνομικών αρχών κατά τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που προκάλεσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με Έλληνες οπαδούς συνεργούς τους. Ένας 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ άφησε την τελευταία του πνοή μετά από πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεχίζεται η έρευνα για τη διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cun07wbkygm9)

Πώς έφτασαν οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο γήπεδο της ΑΕΚ

Οι χούλιγκαν της Ντιναμό, παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών της ομάδας από την Κροατία και η παρουσία τους στον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ, κατάφεραν να φτάσουν οδικώς στην Αθήνα, συναντήθηκαν με οπαδούς του ΠΑΟ στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, όπου άφησαν τα αυτοκίνητα, μετέβησαν με το τρένο στον σταθμό του ηλεκτρικού στα Πευκάκια και από εκεί με τα πόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου επιτέθηκαν με μανία εναντίον οπαδών της ΑΕΚ, στη συμβολή των οδών Κιουτάχειας και Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

Εν τω μεταξύ είχαν κινητοποιηθεί δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες όμως έφτασαν αφού είχαν αρχίσει τα επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά από μαχαίρι ένας 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, ο οποίος ξεψύχησε λίγο αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο άτυχος 29χρονος δέχτηκε χτύπημα με αιχμηρό αντικείμενο στο μπράτσο και πέθανε τελικά από ακατάστατη αιμορραγία. Άλλοι 8 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες.

Από τους 98 κρατούμενους για την υπόθεση, 84 είναι Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες βρίσκονται στην Ασφάλεια Αττικής, ενώ οι 8 τραυματίες βρίσκονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cun0mymegd41)

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ξέσπασε πυρκαγιά από βόμβα μολότοφ σε ξερά χόρτα σε ρεματιά επί της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, η οποία σβήστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν τους συμπλεκόμενους, τους οποίους απομόνωσαν και συνέλαβαν.

Τα αιματηρά επεισόδια ανέβαλαν την προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου με τον Αλβανό ομόλογό του στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη της έρευνας, ζητώντας να πέσει άπλετο φως σε όλες τις λεπτομέρειες.

ΣΥΡΙΖΑ: Απαιτούνται σαφείς απαντήσεις για επιχειρησιακό φιάσκο

«Η τραγική είδηση της δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ υπογραμμίζει για μια ακόμα φορά, δυστυχώς, το μεγάλο ζήτημα της βίας στους αθλητικούς χώρους», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συμπληρώνει: «Αλλά θέτει και κάτι ακόμα. Η ελληνική πολιτεία αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκής. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι μια φάλαγγα χούλιγκαν από την Κροατία –με βαρύ ιστορικό ακροδεξιών διασυνδέσεων και βίαιων επιθέσεων– διέσχισαν τη χώρα έχοντας έναν και μόνο σκοπό: την πρόκληση επεισοδίων».

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει τα εξής «προφανή» ερωτήματα: «Βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση των Αρχών; Υπήρξαν προληπτικοί έλεγχοι κατά τη διαδρομή τους; Υπήρξε επιχειρησιακό σχέδιο για την άφιξή τους στην Αθήνα; Γιατί αγνοήθηκε η απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA;».

«Η ανασφάλεια σκιάζει την ελληνική κοινωνία. Και η πολιτική απάντηση σε αυτήν δεν μπορεί να είναι τα δάκρυα κατόπιν εορτής και οι στερεότυπες εκκλήσεις να είναι αυτό το τελευταίο έγκλημα έξω από αγωνιστικούς χώρους. Άλλωστε, οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας είναι αντικειμενικά τεράστιες», τονίζει και καταλήγει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία απαιτεί, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης, σαφείς απαντήσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε σε έναν τραγικό θάνατο».

Ανδρουλάκης: Απαιτούνται άμεσα απαντήσεις από ΕΛ.ΑΣ. και ΥΠΡΟΠΟ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνει σε δήλωσή του ότι «η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, ενός ακόμη θύματος της τυφλής οπαδικής βίας, μας συγκλονίζει. Όπως και τα άγρια επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια»

Και εκείνος με τη σειρά του ζητά άμεσα απαντήσεις για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας από το ΥΠΡΟΠΟ, «αλλά και του πρωτοφανούς γεγονότος παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την UEFA, φάλαγγα εκατοντάδων χούλιγκαν να διασχίζει τη χώρα χωρίς να εντοπιστεί και να ακινητοποιηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις».

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ