Ελλαδα

Α. Καμπανός για τη δολοφονία Κατσουρή: «Υπήρξε έγκλημα, υπάρχει και τιμωρία»

«Καταλαβαίνουμε τι βιώνουν οι γονείς του Μιχάλη» δηλώνει ο πατέρας του Άλκη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πατέρας του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού, Αριστείδης
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Οι νέες δηλώσεις του πατέρα του Άλκη Καμπανού για το έγκλημα με θύμα τον 29χρονο φίλαθλο της ΑΕΚ

Ο Άρης Καμπανός, πατέρας του 19χρονου Άλκη που δολοφονήθηκε στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, είναι συγκλονισμένος από τη νέα δολοφονία μετά από οπαδικό επεισόδιο με πρωταγωνιστές χούλιγκαν από την Κροατία και Έλληνες συνεργούς τους στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η σκέψη του βρίσκεται στους γονείς του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και δηλώνει: «με λόγια παρηγοριάς θα προσπαθήσουμε να απαλύνουμε τον πόνο τους».

«Δυστυχώς ο κύκλος της βίας δεν έχει κλείσει. Νόμιζα ότι θα έκλεινε με τον Άλκη αλλά δυστυχώς θρηνούμε ακόμα ένα θύμα, τον Μιχάλη και δεν ξέρω πώς αυτός ο κύκλος της βίας θα κλείσει» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Άρης Καμπανός και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο 29χρονος Μιχάλης θα είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας. «Τα λίγα λόγια παρηγοριάς που θα δώσουμε προς την οικογένεια θέλουμε να αποτελούν βάλσαμο στις ψυχές αυτών των ανθρώπων επειδή περάσαμε και εμείς αυτές τις στιγμές. Καταλαβαίνουμε τον πόνο που βιώνουν» είπε ο κ. Καμπανός. 

Όπως είπε ο ίδιος στην ΕΡΤ το νέο αυτό τραγικό περιστατικό όπου Έλληνες και Κροάτες χούλιγκαν επιτέθηκαν με δολοφονική διάθεση αναίτια σε φιλάθλους μιας άλλης ομάδας δείχνει ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε που η οικογένειά του θρήνησε τον γιο τους στη Θεσσαλονίκη. «Πρέπει να κινηθούμε σε δύο επίπεδα, το ένα είναι της πρόληψης» σημείωσε κάνοντας λόγο για την ηθική διαπαιδαγώνηση των νέων. Θέλοντας να περάσει ένα θετικό μήνυμα σημείωσε ότι «ο αθλητισμός ενώνει και δεν έχει να χωρίσει κάτι». Όσον αφορά την αποτροπή ανάλογων περιστατικών επισήμανε ότι οι αυστηρές ποινές είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας.

«Οι δικαστικές αποφάσεις να είναι δίκαιες και αυστηρές για να αποτρέψουν καινούργια φαινόμενα. Οι χούλιγκαν πρέπει να καταλάβουν ότι θα τιμωρηθούν αν κάνουν τέτοιες πράξεις» σημείωσε. Σχετικά με την καταδίκη των δραστών της δολοφονίας του Άλκη δήλωσε ικανοποιημένος τονίζοντας ότι «υπήρξε έγκλημα, υπάρχει και τιμωρία». Ο ίδιος τόνισε ότι η παραδειγματική τιμωρία τους αποτελεί ένα μέρος της δικαίωσης. «Δεν ξέρω τι άλλο παραπάνω να κάνουμε για να αποτρέψουμε τέτοιων ειδών ενέργειες» αναρωτήθηκε ο Άρης Καμπανός. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cunre5qjshe1)

Απετράπη νέο οπαδικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη - Ρωτούσαν «τι ομάδα είσαι;»

Νέο οπαδικό επεισόδιο απετράπη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τρίτης (8.8) και μόλις μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ μετά από φονική επίθεση χούλιγκαν. 

Πληροφορίες του grtimes.gr αναφέρουν ότι το βράδυ της Τρίτης, ομάδα νεαρών που κινούνταν με τρία οχήματα και δύο δίκυκλα στην πόλη ρωτούσαν παρέες «τι ομάδα είσαι;». Περίπου στις 23.30, ομάδα της ΟΠΚΕ τους εντόπισε στην Κρήνη, κοντά στο πρώην νοσοκομείο «Παναγία». Στο σημείο προσέτρεξαν για συνδρομή και αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ και Ζ.

Πάνω τους βρέθηκαν πυρσοί, full face, ρόπαλα και μαύρα μπλουζάκια σε συσκευασίες.

Έγιναν 16 προσαγωγές, οι τρεις εκ των οποίων, μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Καθισμένοι ο ένας δίπλα από τον άλλον οι 16 που προσήχθησαν στη Θεσσαλονίκη
© grtimes.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ