- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι απαντάει το ΥΠΡΟΠΟ στις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις μέσα στην ΕΛΑΣ
Διαψεύδεται δημοσίευμα εφημερίδας
Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Δεν έχουμε καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις μέσα στην ΕΛΑΣ
Απάντηση δίνουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται σε σοβαρές καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος γυναικών εντός της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες ανάγκασαν το Αρχηγείο του Σώματος να εκδώσει «εμπιστευτικό έγγραφο», καλώντας αξιωματικούς «να μαζευτούν».
Το εν λόγω δημοσίευμα διαψεύδεται από κύκλους του ΥΠΡΟΠΟ, οι οποίοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν καταγγελίες προφορικές ή υπηρεσιακά καταγεγραμμένες για σεξουαλική παρενόχληση εντός της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι το έγγραφο, το οποίο επικαλείται το δημοσίευμα, αφενός δεν είναι εμπιστευτικό και αφετέρου αποτελεί συνέχεια σχετικών εγγράφων του υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο που πρέπει εν γένει οι Δημόσιες Αρχές και εν προκειμένω η ΕΛΑΣ να διαχειρίζονται περιστατικά και καταγγελίες για φαινόμενα ηθικής παρενόχλησης και βίας εντός του προσωπικού τους.
Καταλήγοντας, οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι «αποτελεί πάγια αρχή της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η μηδενική ανοχή σε ζητήματα που αφορούν στην αξιοπρέπεια του ατόμου και ξεκαθαρίζεται ότι τέτοια περιστατικά αντιμετωπίζονται με την αυστηρότητα που ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία και τους εσωτερικούς κανονισμούς της ΕΛΑΣ».
Το επίμαχο δημοσίευμα
Σημειώνεται ότι στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφέρεται ότι 4-5 γυναίκες αστυνομικοί κατήγγειλαν ότι ορισμένοι συνάδελφοί τους είχαν κακοποιητική συμπεριφορά, διατύπωναν σεξουαλικά υπονοούμενα εις βάρος τους και επιχειρούσαν να τις απομονώσουν σε χώρους των γραφείων της Κατεχάκη.
Γι' αυτόν τον λόγο, «Τα Νέα» αναφέρουν ότι εκδόθηκε έγγραφο το οποίο προειδοποιεί για τις καταγγελίες και σημειώνει ότι η σεξουαλική παρενόχληση συνιστά ποινικό αδίκημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε τον χάρτη με τα κόκκινα σημεία
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πρακτική που διχάζει
Πότε γράφτηκε ο Ακάθιστος Ύμνος
Ο αθλητισμός, οι σπουδές στο Παρίσι και η λαμπρή πορεία στον κινηματογράφο
Τα δυσάρεστα γεγονότα που συνδέθηκαν με την Παρασκευή και ο φόβος για τον αριθμό 13
Κατολισθήσεις και ακραία φαινόμενα στον Χελμό οδηγούν σε διακοπή της γραμμής Διακοπτό - Καλάβρυτα
Συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε δύο οικισμούς – Ξηλώθηκαν 230 μέτρα καλωδίων από το δίκτυο
Φωτογράφιζε πλοία και έστελνε το υλικό στην Πολωνία
Εισβολή σε οστεοφυλάκιο στους Αγίους Αναργύρους - Οστά νεκρού χρησιμοποιήθηκαν σε βίντεο απειλής αντιποίνων
Νέο βίντεο δείχνει τη στιγμή της έκρηξης στην αυλή σχολείου, τρεις ανήλικοι είχαν κατασκευάσει τον μηχανισμό
Εντοπίστηκε ένα ξένο σώμα σε μία από τις συσκευασίες του φαρμάκου που αποσύρεται
Πώς υπολογίζεται το πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα και ποιοι ψηφοφόροι υπολογίζονται
Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες
Συντετριμμένη η Μπέτυ Λιβανού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.