Ελλαδα

Black Hawk των ΗΠΑ επιχειρούν στις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Ευχαριστίες από το υπουργείο Εξωτερικών και τον Βασίλη Κικίλια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρκαγιές: Συνδρομή στην κατάσβεση από ελικόπτερα των ΗΠΑ
© ΓΕΕΘΑ

Ελικόπτερα των ΗΠΑ συνέδραμαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα μας

Οι ΗΠΑ, στο πλαίσιο της διεθνούς βοήθειας και συνδρομής για την αντιμετώπιση και κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, διέθεσαν τρία ελικόπτερα Black Hawk με κάδους πυρόσβεσης.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, τα αμερικανικά ελικόπτερα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης σύμφωνα με το συνολικό σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας, επιχειρώντας από το Στεφανοβίκειο του Βόλου όπου και έχουν μετασταθμεύσει, πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό ρίψεων και συνδράμοντας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα αποτελεί μία ακόμα απόδειξη των ουσιαστικών και διαχρονικών δεσμών που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ευχαριστώ» από το ΥΠΕΞ

Εγκάρδιες ευχαριστίες στις πυροσβεστικές ομάδες των ΗΠΑ που επιχειρούν στην Ελλάδα εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter. «Εκτιμούμε πολύ τη βοήθειά σας» υπογραμμίζει στο ίδιο μήνυμα.

«Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και με τους γενναίους άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτών των σωτήριων επιχειρήσεων» τονίζει σε αντίστοιχη ανάρτηση η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα. 

Συνάντηση Κικίλια - Τσούνη

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ, George Tsounis, παρουσία του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά.

Τον κ. Tsounis πλαισίωναν ο αντιναύαρχος και διοικητής του 6ου Στόλου των ΗΠΑ Thomas Ishee, ο ταξίαρχος Andrew Priddy και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Αντικείμενο της εποικοδομητικής συνάντησης και της στοχευμένης συζήτησης που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής ήταν η επιβεβαίωση της σημαντικής παροχής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε εναέρια μέσα, προκειμένου να συμβάλλουν στις επιχειρήσεις δασοπυρόσβεσης στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η Αμερική ήδη συμβάλλει στο έργο κατάσβεσης με 4 ελικόπτερα black-hawks με συνολικά 3 κάδους πυρόσβεσης, ενώ αναμένονται και 3 Shinook.

Ταυτόχρονα, από πλευράς ΗΠΑ υπογραμμίστηκε η ετοιμότητα για παροχή βοήθειας με βαρύτερου τύπου αεροσκάφη εφόσον παραστεί ανάγκη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ