- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκίνησαν οι αυτοψίες για τις ζημιές στη Ρόδο ώστε να τρέξουν οι αποζημιώσεις
Εργασίες αποκατάστασης του ρεύματος
Φωτιά στη Ρόδο: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες για τις ζημιές στο νησί ώστε να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις
Ξεκίνησα σήμερα οι αυτοψίες των πραγματογνωμόνων μηχανικών για την αποτίμηση των ζημιών που έχει προκαλέσει σε κτίρια η φωτιά στη Ρόδο, ώστε να δρομολογηθεί η χορήγηση αποζημιώσεων στους πληγέντες.
Το πρωί έγινε στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σύσκεψη για την κατανομή των περιοχών ευθύνης ανάμεσα στα συνεργεία, ενώ στις αγροτικές περιοχές οι αυτοψίες γίνονται σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, ώστε να γίνει πλήρης καταγραφή πυρόπληκτων καλλιεργειών.
Παράλληλα, προχωρούν οι εργασίες για την αποκατάσταση της αδιάλειπτης ηλεκτροδότησης σε ολόκληρο το νησί, με στόχο να έχουν λυθεί όλα τα πρόβληματα στον κύριο κορμό μεταφοράς ρεύματος έως το βράδυ της Τετάρτης και στις διακλαδώσεις έως το βράδυ της Πέμπτης.
Ρόδος: Η φωτιά κατέστρεψε πάνω από 110 στύλους και τρεις υποσταθμούς
Έμφαση δίνεται σε παραθαλάσσιους οικισμούς και τουριστικά θέρετρα στο νότιο τμήμα του νησιού, όπου σε πολλές περιπτώσεις πλησίασαν οι φλόγες τις προηγούμενες μέρες, με συνέπεια να διακοπεί η λειτουργία της κυρίας ηλεκτροπαραγωγού μονάδας. Για παράδειγμα, γύρω από το Κιοτάρι η φωτιά έπληξε σε πολλά σημεία την κύρια γραμμή ψηλής τάσης και έχουν πέσει ή καταστραφεί περίπου 60 στύλοι. Συνολικά, με βάση τις επιθεωρήσεις που έχουν γίνει ως τώρα, έχουν καταστραφεί περισσότεροι από 110 στύλοι και τρεις υποσταθμοί.
Ο ΔΕΔΔΗΕ κατάφερε να αμβλύνει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης ενισχύοντας την παλιά μονάδα που διαθέτει στο βόρειο τμήμα τη Ρόδου με τέσσερα εφεδρικά ηλεκτροπαραγωγικά ζεύγη. Αποτέλεσμα ήταν να καλυφθεί μεγάλο μέρος της ζήτησης και να γίνονται μόνο εκ περιτροπής τοπικές διακοπές ρεύματος, διάρκειας μίας ώρας, με μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ τους. Μάλιστα, οι εκ περιτροπής διακοπές έχουν λήξει από το μεσημέρι.
Τουρίστες μεταφέρθηκαν από τις δομές σε ξενοδοχεία
Με την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και την καταγραφή των ζημιών ουσιαστικά η επιχείρηση για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των τουριστών μπαίνει σε νέο στάδιο, γεγονός που θα διευκολύνει ουσιαστικά την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας και στις πληγείσες περιοχές τις επόμενες ημέρες.
Άλλωστε ήδη έχει αρχίσει η σταδιακή ομαλοποίηση της κατάστασης με τους τουρίστες που απομακρύνθηκαν από τα καταλύματά τους τις προηγούμενες μέρες λόγω των εκκενώσεων.
Σήμερα το πρωί βρίσκονταν στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας λιγότερα από 180 άτομα, καθώς από χθες, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων της Ρόδου, χιλιάδες φιλοξενούμενοι στις δομές απορροφήθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείων. Άλλοι επέστρεψαν στις ξενοδοχειακές μονάδες που εκκενώθηκαν προ ημερών αλλά πλέον έχει αρθεί η εντολή απομάκρυνσης. Πολλοί μάλιστα συνεχίζουν τις διακοπές τους.
Την ίδια στιγμή, ομαλή είναι η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς όσοι επισκέπτες ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν ή ήθελαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους εξυπηρετούνται κανονικά και με την ενεργό στήριξη του ειδικού help desk που συγκροτήθηκε στον αερολιμένα από την κυβέρνηση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.