Ελλαδα

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης ψησταριάς - Εκεί δούλευε ο 46χρονος που πέθανε από θερμοπληξία

«Δεν ήταν διανομέας» λένε οι συγγενείς του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό
(φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI

Χαλκίδα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της ψησταριάς που δούλευε ο 46χρονος ο οποίος πέθανε από θερμοπληξία

Στη σύλληψη του ιδιοκτήτη της ψησταριάς στη Χαλκίδα, όπου φέρεται να εργαζόταν ο 46χρονος-θύμα θερμοπληξίας, προχώρησαν οι Αρχές.

Αρχικά είχε δημοσιευτεί ότι ο 46χρονος ήταν ντελιβεράς, ο πατέρας του όμως, μιλώντας στο evima.gr, το διέψευσε. Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο πρόεδρος της εστίασης, Βασίλης Ευθυμίου, που διευκρίνισε ότι ο άντρας δεν ασκούσε αυτό το επάγγελμα.

Σύμφωνα με το eviaonline, o 46χρονος αφού γύρισε στο σπίτι από τη δουλειά του την Πέμπτη (20.7), είπε στη μητέρα του ότι έχει υψηλή θερμοκρασία και πονοκέφαλο. Άμεσα επικοινώνησε με τον γιατρό του, ο οποίος τον συμβούλευσε να τοποθετήσει κρύες κομπρέσες στο μέτωπο. Η κατάσταση, όμως, του 46χρονου επιδεινώθηκε και η οικογένειά του τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, με πυρετικούς σπασμούς.

Ο 46χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα θερμοπληξίας. Κατά τη νοσηλεία του υπέστη απανωτά εγκεφαλικά επεισόδια και άφησε την τελευταία του πνοή. Το οικογενειακό του περιβάλλον δήλωσε στο eviaonline,gr, ότι ο 46χρονος ήταν απόλυτα υγιής.

«Την Πέμπτη 20/07/2023 προσκομίσθηκε στις 16:55 μ.μ. στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας με ασθενοφόρο άνδρας 46 ετών (όχι διανομέας) άσφυγμος, άπνοος και με μυδρίαση άμφου. Θερμοκρασία σώματος 40 βαθμοί. Έγινε ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση χωρίς αποτέλεσμα. Ώρα ισοηλεκτρικής γραμμής ηλεκτροκαρδιογραφήματος 17:30 μ.μ. Πιθανή αιτία θανάτου καρδιοαναπνευστική ανακοπή μετά την έκθεση σε πολλή υψηλή θερμοκρασία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο.

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου θα ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος δεν ήταν διανομέας, αλλά έκανε περιστασιακές δουλειές για το συγκεκριμένο κατάστημα. Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι δεν μπορεί να αναλάβει την υπόθεση η Επιθεώρηση Εργασίας, από τη στιγμή που δεν είχε σταθερή δουλειά.

Θερμοπληξία - Τα συμπτώματα

Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ανέλθει σε όρια μη ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνέργεια με άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λπ.), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε βαριά νόσηση έως και στον θάνατο.

Τα αρχικά συμπτώματα της θερμοπληξίας μπορεί να είναι: δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, έμετοι και ταχυπαλμία.

Το σύνδρομο της θερμοπληξίας, εκδηλώνεται με: ξαφνική αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος ( >40.5°C ), κόκκινο, ζεστό και ξηρό δέρμα (η εφίδρωση έχει σταματήσει), ξηρή πρησμένη γλώσσα, ταχυπαλμία, ταχύπνοια, έντονη δίψα, πονοκέφαλος, ναυτία, έμετος, ζάλη, σύγχυση, αδυναμία προσανατολισμού και καθαρής ομιλίας, επιθετική ή παράξενη συμπεριφορά, σπασμοί, απώλεια συνείδησης ή κώμα.

Η θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα, όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή, πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά ως πρώτες βοήθειες μέχρι τη διακομιδή τους σε αυτά, θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα ελάττωσης της θερμοκρασίας του σώματος: Μεταφορά του θερμόπληκτου άμεσα σε μέρος δροσερό, ευάερο, σκιερό κατά προτίμηση κλιματιζόμενο (ανωτέρω σχετ.), πλήρης έκδυση από τα ρούχα, τοποθέτηση παγοκύστεων ή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή, εμβάπτιση σε μπανιέρα με κρύο νερό ή ντους ή ψεκασμό με κρύο νερό, παροχή μικρών γουλιών δροσερών υγρών (νερού ή αραιωμένου χυμού φρούτων, 1 μέρος χυμού σε 4 μέρη νερού) αν μπορεί να καταπιεί κ.λπ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ