Ελλαδα

Ποινική δίωξη στον 29χρονο για τη δολοφονία του 64χρονου στη Θεσσαλονίκη

Τι υποστήριξε στην ανακρίτρια - Προθεσμία να απολογηθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία 64χρονου στη Θεσσαλονίκη - O 29χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος οδηγείται στην ανακρίτρια
© grtimes.gr

Δολοφονία 64χρονου στη Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη στον 29χρονο καθ' ομολογία δράστη 

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο ασκήθηκε στον 29χρονο που κατηγορείται ότι σκότωσε 64χρονο στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. Ο φερόμενος δολοφόνος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη. 

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο 29χρονος βρέθηκε σήμερα Παρασκευή (21.7) ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία μαχαιριού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώπιον της εισαγγελέως φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Προανακριτικά είχε αναφέρει ότι προέβη στη δολοφονία, επειδή το θύμα του επιτέθηκε σεξουαλικά.

Το χρονικό της δολοφονίας με θύμα 64χρονο στη Θεσσαλονίκη

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, ο 64χρονος έφερε πολλαπλές μαχαιριές και χτυπήματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Ένα μαχαίρι βρέθηκε καρφωμένο στη βουβωνική χώρα του θύματος και άλλα δύο στο στρώμα του κρεβατιού του. Με το αίμα του νεκρού, ο δράστης φαίνεται πως έγραψε στον τοίχο του δωματίου τη φράση «Παιδεραστή -1». Ο καθ' ομολογία δολοφονός φέρεται μετά το έγκλημα να πήρε το μηχανάκι του θύματος και να παραδόθηκε στην Αστυνομία. «Με πλησίασε και μου ζήτησε να του κάνω κάποιες εργασίες στο σπίτι του» ισχυρίστηκε ο 29χρονος στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, περιγράφοντας τη γνωριμία του με τον 64χρονο και τον λόγο που τον ακολούθησε χθες τα ξημερώματα, στο διαμέρισμά του επί της οδού Καζαντζάκη.

Λίγα 24ωρα πριν προβεί στην ανθρωποκτονία, ο 29χρονος που είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί για κλοπές και ναρκωτικά, παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, όπου κατέθεσε ότι δολοφόνησε δύο αλλοδαπούς οι οποίοι αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν. Κατάθεση που δεν είναι αληθής. Για τον ισχυρισμό αυτό που δεν επιβεβαιώθηκε σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομία για ψευδή καταγγελία, πράξη για την οποία καταδικάστηκε, την περασμένη Τρίτη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε φυλάκιση 8 μηνών, με 3ετή αναστολή.

Η αδελφή του, σε δηλώσεις της, ανέφερε ότι προέβη στην καταγγελία αυτή γιατί ήθελε να επιστρέψει στη φυλακή προκειμένου να αποτοξινωθεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu7nw6o3ccup)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ