Ελλαδα

Δύσκολη η κατάσταση στη Ρόδο - Ολονύχτια μάχη για τον έλεγχο της φωτιάς

Ακυρώθηκε η εντολή εκκένωσης του χωριού Απόλλωνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστης κατά τη διάρκεια της ολονύχτιας μάχης με τη φωτιά στη Ρόδο
© Facebook / Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλακου

Φωτιά τώρα στη Ρόδο: Ολονύχτια μάχη - Εικόνες από το πύρινο μέτωπο

Δύσκολη εξακολουθεί να είναι για τρίτη ημέρα η μάχη που δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές για τον έλεγχο της φωτιάς που ξέσπασε την Τρίτη (18.7) στη Ρόδο. Ολονύχτια μάχη δόθηκε προκειμένου να μην φτάσει η πυρκαγιά στην Σάλακο, ενώ τελικά ακυρώθηκε η εντολή για εκκένωση του χωριού Απόλλωνα.

Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο, ενώ καίγονται δέντρα το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 15 μέτρα, γεγονός που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο των επίγειων δυνάμεων. 

Το τελευταίο μέτωπο το οποίο κατέβαινε απειλητικά στην Σάλακο τέθηκε πρίν από λίγο σε έλεγχο από την ομάδα μας και νεαρούς εθελοντές καθώς και το 20 της εταιπροφυκας ..το χωριό δεν κινδυνεύει..και ελπίζουμε να μην κινδυνεύσει ποτέ.. Η ομάδα συνεχίζει στο μέτωπο της φωτιάς για δεύτερη μέρα σερί και θα είναι εδώ μέχρι να σβήσει και η τελευταία σπίθα

Posted by Εθελοντικη Ομαδα Αντιμετωπισης Καταστροφων Σαλακου on Wednesday, July 19, 2023

Η κατάσταση στη Ρόδο βρίσκεται κατά πληροφορίες εκτός ελέγχου. Ήδη έχουν καεί χιλιόμετρα παρθένου δάσους, ενώ οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν σε διάσπαρτα μέτωπα, όπως τον Έμπωνα και τον Προφήτη Ηλία. Στην κατάσβεση επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 28 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο. Μέχρι να νυχτώσει από αέρος επιχειρούσαν 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Παράλληλα, το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε ετοιμότητα να συνδράμει σε εκκενώσεις περιοχών της Ρόδου. Επιπρόσθετα αποστέλλονται 2 οχήματα από Κω και 5 από Πειραιά για την υποβοήθηση του έργου της κατάσβεσης τα οποία και θα βοηθήσουν στο έργο από το πρωί της Πέμπτης (20.7).

Ακυρώθηκε η εκκένωση στο χωριό Απόλλωνα 🔥😞🙏 Η κατάσταση είναι εντελώς ανεξέλεγκτη, η φωτιά καίει τον Προφήτη Ηλία, τα Απόλλωνα κινδυνεύουν, πολύ δύσκολη κατάσταση.

Posted by Rhodes Rodos Ροδος on Wednesday, July 19, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ