- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τρίτη ημέρα «μάχη» με τις φλόγες - Συνεχείς αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι, εκκενώνονται οικισμοί στη Μάνδρα
Για ποια μέτωπα ανησυχεί η Πυροσβεστική
Πυρκαγιές: Συνεχείς αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι, εκκενώνονται οικισμοί στη Μάνδρα - Για ποια μέτωπα ανησυχεί η Πυροσβεστική
Μαίνονται οι πυρκαγιές στο Πανόραμα Λουτρακίου και στα Μέγαρα, στην περιοχή της Άνω Βλυχάδας και στο πεδίο βολής Κανδηλίου. Αρκετά ανησυχητική παραμένει επίσης η κατάσταση στα Δερβενοχώρια για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.
Ειδικότερα, ως προς το Πανόραμα Λουτρακίου σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις. Οι φλόγες έχουν διασχίσει τον οικισμό, ο οποίος έχει εκκενωθεί προληπτικά από τις Αρχές που προσπαθούν να αναχαιτίσουν τη φωτιά για να μην περάσει την εθνική οδό. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις αλλά και τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.
Η τροχαία έχει διακόψει την κίνηση των οχημάτων στην νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων έως τον κόμβο της Επιδαύρου.
Στο Λουτράκι, το μέλημα των Αρχών παραμένει η επέκταση του μετώπου προς τα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Παρά τη σημαντική απόσταση που έχει οι φωτιά από τις εγκαταστάσεις, έντονη ανησυχία προκαλούν οι προβλέψεις για την ένταση των ανέμων τις επόμενες ώρες.
Το μεγάλο «στοίχημα» αυτή τη στιγμή είναι η συμβολή από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, των οποίων το έργο δυσκολεύει λόγω των ανέμων και του πυκνού νέφους καπνού.
Να θυμίσουμε πως ο δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της φωτιάς. Χθες, μάλιστα, από τις 14:00 έως και αργά το βράδυ, με μηνύματα από το 112 απευθύνθηκε έκκληση προς τους κατοίκους συνολικά 7 περιοχών να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις περιοχές Νέα Ζωή, Νέος Πόντος στη Μάνδρα, Άγιοι Θεόδωροι, Γλυκιά Ζωή, Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Όθωνας και Ευταξία.
Μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στην Κανδήλη στα Μέγαρα. Οι φλόγες έχουν κάψει μεγάλες ορεινές εκτάσεις σε χωριά της περιοχής, ενώ πλέον υπάρχουν δεκάδες ενεργές εστίες κοντά στην Άνω Βλυχάδα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, εθελοντές και Πυροσβέστες έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να μην περάσει η φωτιά στην πόλη των Μεγάρων.
Ως προς το μέτωπο στα Δερβενοχώρια, η πυρκαγιά σημείωσε ύφεση τα ξημερώματα, αλλά ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων παραμένει υψηλός και διαρκής. Η Πυροσβεστική έχει απομακρύνει οποιονδήποτε κίνδυνο από τους οικισμούς, αλλά μεγάλες εκτάσεις χαμηλής βλάστησης εξακολουθούν να καίγονται και όλα θα κριθούν από τη φορά και την ένταση των ανέμων.
Τέλος, πολύ δύσκολη είναι και η κατάσταση στη Ρόδο, όπου δίνεται μάχη προκειμένου η φωτιά, που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Έμπωνα, να ελεγχθεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.
Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού
Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού. Συγκεκριμένα, στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο. Στο Λουτράκι επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο, ενώ στη Ρόδο επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Σε επιφυλακή βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα για την απομάκρυνση, εάν χρειαστεί, κατοίκων μέσω θαλάσσης.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τον κόμβο Επιδαύρου μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα.
Στο ρεύμα προς Κόρινθο η κυκλοφορία, από τον κόμβο Επιδαύρου μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων, διεξάγεται από την αριστερή και μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η δεξιά παραμένει κλειστή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά η υπουργική απόφαση
Οδηγίες σε αθλητές, αθλούμενους και επισκέπτες
Πέντε νέοι σταθμοί προστίθενται στο δίκτυο, το οποίο φτάνει πλέον τους 18
Πάνω από 40°C σε 10 μετεωρολογικούς σταθμούς
«Καταλάβαινε, αντιδρούσε με όση δύναμη είχε»
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα στο σημείο
Τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω εργασιών υποδομής
Ζαγοροχώρια, Κόνιτσα, Πήλιο και Γορτυνία κερδίζουν τους ταξιδιώτες
Ποιες περιοχές θα νιώσουν περισσότερο τη ζέστη
Ποιες περιοχές χρειάζονται προσοχή
Η διαδικασία γίνεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών του Υπουργείου Παιδείας
Βρέθηκαν όπλα και μαχαίρια στο κρησφύγετό του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παραμένει άγνωστη η ταυτότητά του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Απειλές, ύβρεις και τεταμένο κλίμα
Πού θα γίνει η κηδεία
«Καθοριστική η συμβολή του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά»
Αρνήθηκε να κάνει αλκοτέστ και έβρισε τους αστυνομικούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.