Ελλαδα

Και οι Αίαντες της ΕΛ.ΑΣ. στη «μάχη» με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια

Επιχειρούν στο μέτωπο

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίαντες της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν στη φωτιά στη Δυτική Αττική
© Twitter/Ελληνική Αστυνομία

Φωτιά Δερβενοχώρια: Πέρα από την Πυροσβεστική, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν και οι «αίαντες» της αστυνομίας

Στη φωτιά που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, Μαγούλας, Δερβενοχωρίων επιχειρούν εδώ και τρεις ώρες οι «αίαντες» της αστυνομίας, τα ειδικά οχήματα που χρησιμοποιούνται κατά βάση σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Τα βαριά οχήματα συμμετέχουν στις επίγειες δυνάμεις, που πέρα από τα πυροσβεστικά οχήματα και τις υδροφόρες των δήμων και της περιφέρειας Αττικής, προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες.

Οι «αίαντες» έχουν ακτίνα δράσης, δηλαδή μπορούν να εκτοξεύσουν νερό, τουλάχιστον 30 μέτρα και χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για την κατάσβεση μικροεστιών.

Είναι λογικό πως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο βασικό μέτωπο της πυρκαγιάς, αφού είναι πολύ πιθανό με ένα γύρισμα του αέρα να εγκλωβιστούν οι επιβάτες του οχήματος.

Επί πoδός για τα διυλιστήρια

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ρίχνει στη μάχη όλα τα όπλα που διαθέτει, με τις αύρες να είναι τα τελευταία βέλη σε μια φαρέτρα η οποία δείχνει να αδειάζει την ώρα που τα πύρινα μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα τόσο στη Μάνδρα, όσο και στην Κορινθία.

Ως προς το κομμάτι των διυλιστηρίων της MotorOil, σύμφωνα με αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, δεν υπάρχει προς το παρόν κανένα απολύτως πρόβλημα, με ειδικές ομάδες της πυροσβεστικής, να έχουν ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή.

Για να φτάσει βέβαια εκεί η φωτιά, θα πρέπει να περάσει δύο οικισμούς, την Εθνική οδό Αθηνών-Πατρών και την παλαιά Εθνική οδό. Πρόκειται για ένα σενάριο που φαντάζει –προς το παρόν– απίθανο ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που δεν καταλαγιάζουν δεν βοηθούν την κατάσταση.

Οι «αίαντες» εάν κριθεί αναγκαίο θα μεταβούν στην περιοχή των διυλιστηρίων προκειμένου να συμμετάσχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης, προς το παρόν όμως, παραμένουν να κατασβαίνουν φωτιές στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ