Ελλαδα

Τραυματίστηκαν τρεις εθελοντές πυροσβέστες στον Σαρωνικό

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του δήμου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση φωτιάς στον Κουβαρά Αττικής
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Φωτιά τώρα στον Σαρωνικό: Τραυματισμός τριών εθελοντών πυροσβεστών - Η ανάρτηση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου

Ελαφρά τραυματίστηκαν τρεις εθελοντές πυροσβέστες στον Σαρωνικό, στην προσπάθειά τους να κατασβέσουν τις εστίες φωτιάς στην περιοχή. 

Οι τρεις εθελοντές πυροσβέστες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μάτια τους από τις σπίθες και το θερμικό φορτίο, δίχως η κατάσταση της υγείας τους να είναι ανησυχητική. Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Πολιτική Προστασία Δήμου Σαρωνικού.

Η ανάρτηση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού

Περαστικά στα 3 παιδιά της πολιτικής προστασίας μας, σας ευχαριστούμε για όλα!!
Μέχρι αυτή τη στιγμή πληρώματα βρίσκονται σε επιφυλακή, δεν υπάρχει κάποια ενεργό μέτωπο αυτή τη στιγμή!!
Είμαστε σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις.

Περαστικά στα 3 παιδιά της πολιτικής προστασίας μας, σας ευχαριστούμε για όλα!! Μέχρι αυτή την στιγμή πληρώματα...

Posted by Πολιτική Προστασία Δήμου Σαρωνικού on Monday, July 17, 2023

Πώς θα εξελιχθούν οι άνεμοι σε Δερβενοχώρια, Λουτράκι και ανατολική Αττική

Σκληρή μάχη στα πύρινα μέτωπα έδωσαν όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν και να σβήσουν τις φωτιές που καίνε από το μεσημέρι της Δευτέρας (17.7) στην ανατολική Αττική, τα Δερβενοχώρια και το Λουτράκι. Σήμερα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε εκτενή αναφορά στην πορεία και την ένταση των ανέμων σήμερα Τρίτη (18.7). 

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν προς το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα. Συγκεκριμένα, η Σαρωνίδα θα δεχθεί βορειάδες ενώ το ίδιο θα συμβεί σιγά-σιγά προς Δερβενοχώρια και Λουτράκι. «Ενώ ξεκινάμε με ήπιες έντασεις στα 4-5 μποφόρ, προς το μεσημέρι και το απόγευμα ανεβαίνει η ένταση προς τα 7 μποφόρ χωρίς να συνυπολογίζεται η δράση του θερμικού φορτίου» εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης, προσδιορίζοντας ως πιο δύσκολη περίοδο αυτή που ξεκινά 2-3 το μεσημέρι «καθώς θα ανεβαίνει η θερμοκρασία και θα ανεβαίνει η ένταση των ανέμων».

Η μεγαλύτερη ένταση αναμένεται αργά το μεσημέρι - νωρίς το απόγευμα, με την ένταση να είναι στα 6-7 μποφόρ, αλλά ριπές έως 8 μποφόρ. Τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται να υποχωρήσει η ένταση των βόρειων-βορειοανατολικών ανέμων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cu4zya06uae1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ