Ελλαδα

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία με θύμα 30χρονο στην Ομόνοια - Πέντε συλλήψεις

Για ασήμαντη αφορμή το έγκλημα - Χτυπήθηκε αλύπητα το θύμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό
© Eurokinissi/Stelios Stefanou

Ομόνοια: Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία με θύμα 30χρονο - Συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ - Έχουν απασχολήσει τις Αρχές και για άλλα αδικήματα οι κατηγορούμενοι.

Εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής η ανθρωποκτονία με θύμα 30χρονο αλλοδαπό, αλβανικής υπηκοότητας, η οποία είχε γίνει τα ξημερώματα της 24ης Μαΐου 2023 στην περιοχή της Ομόνοιας, στο κέντρο της Αθήνας.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ατόμων (τριών Αφγανών, δύο Ελλήνων και ενός υπηκόου Μπαγκλαντές), εκ των οποίων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι πέντε, με βάση εντάλματα σύλληψης, που εκδόθηκαν σε βάρος τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, το έγκλημα έγινε για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα για μια παρεξήγηση, μεταξύ του θύματος, την ώρα που έμπαινε σε ξενοδοχείο με μια κοπέλα και με έναν εκ των δραστών.

Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και δεν άργησαν να έρθουν στα χέρια.

Σε βοήθεια του δράστη έσπευσαν και οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι και ο 30χρονος προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας, αλλά τον καταδίωξαν και τον χτύπησαν αλύπητα με μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν πολύ σοβαρά.

Ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου στη συνέχεια κατέληξε εξαιτίας των τραυμάτων του.

Ανθρωποκτονία στην Ομόνοια: Θύμα και δράστες έχουν απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, τόσο το θύμα όσο και όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει τις αρχές για κλοπές, ληστείες κατοχή όπλων, απείθεια, και άλλα αδικήματα, αλλά το επεισόδιο δεν φαίνεται να είχε σχέση με τις δραστηριότητες τους.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον χώρο του εγκλήματος, σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε ανακριτή ενώ σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ