Ελλαδα

Διάψευση Hellenic Train για συμβάν στη Λάρισα

Η ανακοίνωση της εταιρείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Hellenic Train
© ΚΟΝΤΑΡΙΝHΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ EUROKINISSI

Hellenic Train: Διάψευση για συμβάν στη Λάρισα - Λανθασμένος συναγερμός για δύο τρένα που έκαναν ελιγμούς πρόσδεσης

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι δημοσίευμα σε ιστοσελίδα της Λάρισας σε σχέση με κίνηση επιβατικών αμαξοστοιχιών, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η αμαξοστοιχία 11599, έφτασε στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας και αποβίβασε τους επιβάτες προκειμένου να γίνει διπλή σύζευξη με την αμαξοστοιχία DZR 460.103-203, ώστε να μεταφερθεί, χωρίς επιβάτες, από τη Λάρισα στη Θεσσαλονίκη. Η σύζευξη των συρμών δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους και τελικά η αμαξοστοιχία DZR 460.103-203 αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

«Η Hellenic Train, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι δημοσίευμα στο larissanet.gr της Λάρισας, σε σχέση με σημερινή κίνηση επιβατικών αμαξοστοιχιών ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Η αμαξοστοιχία 11599, έφτασε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας και αποβίβασε τους επιβάτες προκειμένου να γίνει διπλή σύζευξη με την αμαξοστοιχία DZR 460.103-203, ώστε να μεταφερθεί, χωρίς επιβάτες, από την Λάρισα στην Θεσσαλονίκη. Η σύζευξη των συρμών δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους και τελικά η αμαξοστοιχία DZR 460.103-203 αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη.

Η σύζευξη αμαξοστοιχιών αποτελεί πάγια επιχειρησιακή πρακτική όποτε απαιτηθεί. Οποιαδήποτε απόπειρα σύνδεσης αυτής της τυπικής επιχειρησιακής λειτουργίας με σενάρια διακινδύνευσης της ασφάλειας των επιβατών είναι παντελώς αβάσιμη.

Η Hellenic Train επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και έχει ήδη ενημερώσει το Μέσο προκειμένου να αποκαταστήσει την ακρίβεια του ρεπορτάζ που παραθέτει».

Όπως τόνισε ο σταθμάρχης, Γιώργος Ζήντρος, ο οποίος μίλησε στο onlarissa.gr, επικαλούμενος σχετική ενημέρωση που είχε, με κατηγορηματικό τρόπο εξήγησε πως επρόκειτο για δύο τρένα που έκαναν ελιγμούς για να «προσδεθούν» και να φύγουν για Θεσσαλονίκη. «Ήταν δύο προαστιακοί που θα "δένονταν" για να φύγουν μαζί για τη Θεσσαλονίκη. Αυτό είθισται να γίνεται στη συγκεκριμένη περιοχή. Εννοείται πως δεν υπήρχαν επιβάτες μέσα» υπογράμμισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ