Ελλαδα

Με απουσίες στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής αρκετά εκλογικά τμήματα

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει δικαίωμα να «επιστρατεύσει» πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εφορευτική επιτροπή στις εκλογές 2023
© EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Εκλογές 2023: Μικροπροβλήματα με τις εφορευτικές επιτροπές σε διάφορες περιοχές της χώρας

Αρκετά είναι τα προβλήματα σε εκλογικά τμήματα στα οποία δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για τις σημερινές κάλπες.

Πάντως, ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει δικαίωμα να ζητήσει από πολίτες, οι οποίοι προσέρχονται να ψηφίσουν να καθίσουν και να γίνουν μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Θεσσαλονίκη: Σε… αναζήτηση εφορευτικής επιτροπής δικαστική αντιπρόσωπος

Στο πρώτο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο 162ο τμήμα, η δικαστική αντιπρόσωπος είναι μόνη της, καθώς στις 7 το πρωί, ακόμη δεν είχε εμφανιστεί η Εφορευτική Επιτροπή.

Οι ψηφοφόροι άρχισαν να έρχονται, ενώ τουλάχιστον 600 είναι τα εκλογικά τμήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης. Πάντως, όπως υποστηρίζουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, η εκλογική διαδικασία, αυτή τη φορά, είναι πολύ πιο εύκολη, καθώς δεν υπάρχει καταμέτρηση σταυρών.

Γενικότερα, στη Θεσσαλονίκη τα τμήματα άνοιξαν κανονικά. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η αναντιστοιχία ονομάτων των εφορευτικών με αυτά των διορισθέντων που εμφανίζονται, σύμφωνα με την ΕΡΤ

Σε ό,τι αφορά την ψηφιακή ταυτότητα, είναι στη διακριτική ευχέρεια του δικαστικού αντιπροσώπου αν θα την δεχτεί, ενώ, εάν παρακωλύεται η διαδικασία, μπορεί να ζητήσει την κανονική.

Μικρή καθυστέρηση και στην Αιτωλοακαρνανία

Με μικρά προβλήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, «με καθυστέρηση ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία σε ένα εκλογικό τμήμα της ορεινής Ναυπακτίας διότι παρουσίασε βλάβη το αυτοκίνητο του δικαστικού αντιπροσώπου».

Επίσης, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, «με καθυστέρηση ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία και σε άλλα δύο εκλογικά τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία, λόγω αργοπορίας των δικαστικών αντιπροσώπων».

Πάντως, όπως τόνισε η Μαρία Σαλμά, «όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονται πλέον στις θέσεις τους, η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

«Aνύπαρκτες» οι εφορευτικές επιτροπές στην Κέρκυρα

Το μεγάλο πρόβλημα με τη μη προσέλευση των μελών των εφορευτικών επιτροπών στα εκλογικά τμήματα της Κέρκυρας, τόνισε στην ΕΡΤ δικαστική αντιπρόσωπος στο 7ο Δημοτικό Σχολείο του νησιού, επισημαίνοντας ότι δεν προσέρχονται γιατί δεν αμείβονται.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ