Ελλαδα

Αδιανόητο περιστατικό: Γυναίκα χτύπησε γιατρό επειδή αρνήθηκε να της δώσει «μαϊμού» αναρρωτική

Για να μην πάει στην εφορευτική επιτροπή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη
Το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη © MOTIONTEAM/ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Θεσσαλονίκη: Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας γιατρός στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, επειδή δεν έγραψε αναρρωτική άδεια σε μια γυναίκα, η οποία δεν ήθελε να πάει στην εφορευτική επιτροπή

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωεργίου στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας γιατρός έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μια γυναίκα.

Η εν λόγω γυναίκα εμφανίστηκε κάποια μέρα πριν από τις εκλογές (σσ. δεν διευκρινίστηκε αν πρόκειται για αυτές τις 21 Μαΐου ή τις 25 Ιουνίου) και ζήτησε αναρρωτική άδεια προκειμένου να μην παραστεί στην εφορευτική επιτροπή, ενώ ήταν υγιέστατη.

Tότε, ο Απόστολος Ανθόπουλος, οικογενειακός γιατρός στο τμήμα ΤΕΠ του νοσ. Παπαγεωργίου, και οι συνάδελφοί του της εξήγησαν ότι αυτό που ζητεί είναι παράνομο. Της πρότειναν να την εξετάσουν και αν προκύψει κάτι, τότε να της γράψουν αναρρωτική.

Όμως, η γυναίκα άρχισει να απειλεί και να βρίζει, και στη συνέχεια προχώρησε σε χειροδικία.

«Δέχθηκα χτυπήματα με μπουνιές στον αυχένα από την κυρία, με αποτέλεσμα να φορέσω κολάρο για 10 μέρες», είπε ο γιατρός στην κάμερα του «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

Τον κ. Ανθόπουλο βοήθησαν ασθενείς που ήταν μάρτυρες στο συμβάν και απωθήσανε τη γυναίκα. Ο ίδιος, όπως και το νοσοκομείο, προχώρησαν σε μήνυση.

Με αφορμή όσα του συνέβησαν, ο κ. Ανθόπουλος ανέφερε ότι τέτοια περιστατικά με χειροδικίες ασθενών κατά γιατρών είναι συχνά. Γι' αυτό τον λόγο, ζήτησε να αυστηροποιηθούν οι νόμοι και οι ποινές «για να μη σηκώνει κανείς χέρι στους εργαζόμενους», όπως επίσης και να δημιουργηθούν περισσότερα δημοτικά ιατρεία, έτσι ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctjscgx27y4p)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ