Ελλαδα

50χρονος επιχειρηματίας βίαζε και βιντεοσκοπούσε ανήλικο: Ψάχνουν τους υπολογιστές και για άλλα θύματα

Τι είναι η μεφεδρόνη που έδινε στο παιδί

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
50χρονος βίαζε και βιντεοσκοπούσε ανήλικο: Ψάχνουν τους υπολογιστές του
© Nathan Dumlao/Unsplash

Ένας 50χρονος επιχειρηματίας έδινε ναρκωτικά και βίαζε ανήλικο: Οι αστυνομικοί ψάχνουν τους υπολογιστές και για άλλα θύματα

Ναρκωτικό - ερωτικό διεγερτικό έδινε επί τρία χρόνια σε έναν ανήλικο ένας 50χρονος επιχειρηματίας στο κέντρο της Αθήνας για να τον βιάζει μέσα στην πολυτελή επιχείρηση του.

Η πρωτοφανής υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το ανήλικο αγόρι δεν άντεξε άλλο αυτά που ζούσε και αποκάλυψε το μαρτύριο στους γονείς του. Ο 50χρονος μάλιστα, φρόντιζε να καταγράφει τους συνεχείς βιασμούς για το προσωπικό του αρχείο.

Οι πολυτελείς σουίτες και τα ναρκωτικά

Ο κατηγορούμενος δραστηριοποιείται στην ενοικίαση πολυτελών δωματίων στην περιοχή του Ψυρρή. Ήταν γνωστός της οικογένειας του ανήλικου αγοριού, αρκετά προτού οι γονείς του χωρίσουν. Λόγω της οικογενειακής γνωριμίας και εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα που βίωνε το αγόρι από τις οικογενειακές αντιπαραθέσεις, είχε βρει ένα αποκούμπι στον 50χρονο σήμερα άνδρα.

Περνούσε αρκετό χρόνο μαζί του και όταν ο 50χρονος ήθελε, του έριχνε το ερωτικό διεγερτικό – ναρκωτικό και το βίαζε σε δωμάτια της επιχείρησης του.

Επί τρία χρόνια, το αγόρι έπεφτε θύμα βιασμού του 50χρονου, όπως καταγγέλλει, με τον ίδιο μάλιστα να τον απειλεί πως εαν αναφέρει κάτι θα δημιουργήσει προβλήματα. Οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στην επιχείρηση του σε κεντρικό δρόμο στου Ψυρρή, εκτός από διάφορα ναρκωτικά, μεταξύ αυτών και τη μεφεδρόνη που έδινε στον ανήλικο, εντόπισαν χρήματα και 13 σκληρούς δίσκους και ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να αναλυθούν για να διαπιστωθεί τι περιλαμβάνουν. Οι αστυνομικοί, δεν αποκλείουν να εντοπιστεί υλικό παιδικής πορνογραφίας και με άλλους ανήλικους για αυτό τον λόγο αναμένουν τα πορίσματα ώστε να διαπιστωθεί εαν πρέπει να διευρύνουν και προς άλλες κατευθύνσεις τις έρευνες τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία. Ο ανήλικος, εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ενώ παρακολουθείται από ειδικούς ψυχολόγους.

Τι είναι η μεφεδρόνη

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, η μεφεδρόνη είναι μια ουσία που κυκλοφορεί εδώ και τουλάχιστον 16 χρόνια στις αγορές της Ευρώπης. Προέρχεται από την Κίνα, και είναι γνωστή στα στέκια των τοξικομανών ως «drown» και «miaou-miaou», προκαλεί την ίδια ευφορία που δημιουργεί το ecstasy και οι αμφεταμίνες.

Η επίδραση αρχίζει μισή ώρα μετά τη λήψη της και διαρκεί ως και τέσσερις ώρες. Η μεφεδρόνη είναι συνθετική ένωση και είναι η τέταρτη πιο διαδεδομένη ουσία μετά από την κάνναβη, το ecstasy και την κοκαΐνη. Διατίθεται ευρέως στο Διαδίκτυο και διαφημίζεται με τρόπο που οι μηχανισμοί ελέγχου δεν μπορούν να εντοπίσουν διότι αναφέρεται ότι δεν προορίζεται για τον άνθρωπο (διαφημίζεται ως «άλατα μπάνιου», «τροφή για φυτά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ