Ελλαδα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2023 στο κινητό μέσω SMS

Πώς γίνεται η καταχώριση του κινητού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023 αναμένουν τα θέματα από τους εξεταστές
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Πανελλήνιες 2023 - Αποτελέσματα με SMS: Από σήμερα Πέμπτη (15.6) η δήλωση του κινητού τηλεφώνου στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας

Από σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων 2023 θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν το κινητό τους τηλέφωνο για να έχουν ενημέρωση μέσω γραπτού μηνύματος SMS σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, δηλαδή τις βαθμολογίες τους στα μαθήματα και τη σχολή εισαγωγής τους.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή, η οποία θα είναι διαθέσιμη από την Πέμπτη 15 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Πανελλήνιες 2023 - Πρώτες Εκτιμήσεις για τις Βάσεις

Οι Πανελλήνιες 2023 μπορεί να συνεχίζονται για τα ΕΠΑΛ, όμως, τη Δευτέρα (12.6) οι υποψήφιοι των ΓΕΛ έδωσαν το τέταρτο μάθημα και πλέον μπορούν να γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», τα προσιτά θέματα που έπεσαν φέτος στις Πανελλήνιες θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη διαμόρφωση των βάσεων σε επίπεδα αντίστοιχα με του 2022. Σαφή εικόνα για το πού θα κινηθούν φέτος οι βάσεις, θα έχουμε μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών που αναμένεται μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και μέχρι τις 30 του μήνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στις βάσεις του 1ου Πεδίου (Ανθρωπιστικών Επιστημών), όπως και στου 2ου (Θετικών Επιστημών) δεν προβλέπονται ιδιαίτερες μεταβολές, γεγονός που θα συμπαρασύρει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, καθώς και εκεί, θα αποτελούσε έκπληξη η οποιαδήποτε μεταβολή.

Στο 3ο Πεδίο (Επιστημών Υγείας και Ζωής), όπου συγκεντρώνονται οι «διεκδικήσεις» για τις υψηλότερες βαθμολογίες από τους στοχεύοντες στις Ιατρικές κατά κύριο λόγο, οι ειδικοί πιθανολογούν μικρή πτώση. Στο 4ο Πεδίο (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής), ίσως παρατηρηθεί μικρή άνοδος στις βάσεις, αφού τα θέματα θεωρήθηκαν ιδιαίτερα διαχειρίσιμα – κατά πολλούς, εύκολα – στα μαθήματα της Πληροφορικής αλλά και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Πανελλήνιες 2023
© Eurokinissi/Γιάννης Σπυρούνης

Πανελλήνιες 2023 - Πρόγραμμα Ειδικών Μαθημάτων

Σάββατο, 17/6/2023 Αγγλικά 10.00 πμ
Δευτέρα, 19/6/2023 Γερμανικά 8.30 πμ
Τρίτη, 20/6/2023 Ελεύθερο Σχέδιο 8.30 πμ
Τετάρτη, 21/6/2023 Γραμμικό Σχέδιο 8.30 πμ
Πέμπτη, 22/6/2023 Αρμονία 8.30 πμ
Παρασκευή, 23/6/2023 Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων 16.30 πμ
Σάββατο, 24/6/2023 Μουσική Αντίληψη και Γνώση 12.30 πμ
Δευτέρα, 26/6/2023 Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία 8.30 πμ
Τρίτη, 27/6/2023 Γαλλικά 8.30 πμ
Τετάρτη, 28/6/2023 Ισπανικά 8.30 πμ
Πέμπτη, 29/6/2023 Ιταλικά 8.30 πμ

Πανελλήνιες 2023 - Ανακοίνωση βαθμολογιών

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι βαθμολογίες των μαθημάτων (πλην των ειδικών μαθημάτων), αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου. Οι υποψήφιοι θα έχουν και φέτος τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους (και αργότερα, τη σχολή και το τμήμα στο οποίο εισάγονται) μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Παιδείας, αλλά και με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους (SMS).

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα χρειαστεί να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου Μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ. Αυτό που θα αλλάξει φέτος, είναι ότι η υποβολή δεν θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, αλλά σε μία, καθώς με βάση τα στοιχεία των περασμένων ετών, ένα πολύ υψηλό ποσοστό των υποψηφίων (93% για το 2022) εισήχθη στις σχολές των 10 πρώτων επιλογών του από την πρώτη φάση.

Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών (των βάσεων εισαγωγής δηλαδή), σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα για τις Πανελλήνιες 2023

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη
Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη

Μεγαλώνουμε, γερνάμε και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα δυο-τρία απλά πράγματα, μεταξύ των οποίων είναι οι κίνδυνοι από την ηλιακή ακτινοβολία και τη σωματική καταπόνηση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.