Ελλαδα

Καταδίκη για βιασμό έχει ο 63χρονος παιδόφιλος που συνελήφθη στην Ομόνοια

Το ποινικό παρελθόν και η εμπλοκή με το κύκλωμα παιδοβιαστών του Κολωνού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Ηπείρου στο κέντρο της Αθήνας – Κλειστοί οι γύρω δρόμοι
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Για βιασμό είχε καταδικαστεί το 1998 ο 63χρονος παιδόφιλος που συνελήφθη στην Ομόνοια και φέρεται να εμπλέκεται στη δυσώδη υπόθεση συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έβαζε αγγελίες σε εφημερίδες με την πρόφαση ότι ζητούσε baby sitter και όταν οι ενδιαφερόμενες πήγαιναν σπίτι του στην περιοχή των Πετραλώνων, εκείνος προσπαθούσε να τις βιάσει.

Ο 63χρονος συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου (10.6) από άνδρες της ομάδα ΔΙ.ΑΣ στην Ομόνοια με την κατηγορία για προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Την Κυριακή (11.6) οδηγήθηκε στο νοσοκομείο επικαλούμενος αδιαθεσία και το πρωί της Δευτέρας (12.6) αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα, προτού γίνει γνωστή η εμπλοκή του στο κύκλωμα παιδοβιαστών του Κολωνού.

Το 12χρονο κορίτσι τον έχει αναγνωρίσει ως έναν από τους άντρες που την έχουν κακοποιήσει, αφού είδε στο διαδίκτυο βίντεο με το πρόσωπο του δράστη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Η έκτη κατάθεση του κοριτσιού οδήγησε στις οκτώ τελευταίες συλλήψεις, εκ των οποίων οι επτά κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Σε αυτή την κατάθεση έχει αναφερθεί σε ακόμα τρία πρόσωπα, σε ένα περιστατικό με έναν αστυνομικό και έχουν προκύψει στοιχεία για κάποια άλλα άτομα εκ των οποίων ο 63χρονος.

«Σοκαρίστηκε, έκλαιγε και ούρλιαζε ενώ έδειξε στη θεία της τον άνθρωπο που την έχει βιάσει. Το παιδί αναγνώρισε τον 63χρονο παιδόφιλο που συνελήφθη στην Ομόνοια στο διαδίκτυο. Αισθάνεται ενοχές, δέχεται μία υποτυπώδη ψυχολογική υποστήριξη μία φορά την εβδομάδα», ανέφερε σε δηλώσεις της η συνήγορος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου.

Πιο συγκεκριμένα, η αναγώριση έγινε μέσω του βίντεο που ανάρτησε στα social media ο πατέρας της 14χρονης που ακινητοποίησε τον παιδόφιλο στην Ομόνοια και τον παρέδωσε στην Αστυνομία. Στη συνέχεια, η 12χρονη επικοινώνησε με τον δικηγόρο της μητέρας της Απόστολο Λύτρα και τον ενημέρωσε σχετικά, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις Αρχές. Ενημέρωση έχει λάβει και η ανακρίτρια, η οποία ζήτησε να προχωρήσει η 12χρονη σε επίσημη αναγνώριση προκειμένου να κινηθεί η σχετική νομική διαδικασία σε βάρος του 63χρονου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ