Ελλαδα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πωλούσε αποκωδικοποιητές - Με πελατολόγιο 1.370 ατόμων

Άνω των 1.233.000 ευρώ τα κέρδη τους - Τρεις συλλήψεις στην Πάτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάτρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα παροχής παράνομων υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης - 1.370 οι πελάτες του - Συνελήφθησαν τρία άτομα.
Κύκλωμα που εμπλέκεται σε παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης εξαρθρώθηκε στην Πάτρα © Unsplash+

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα παροχής παράνομων υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης - 1.370 οι πελάτες του - Συνελήφθησαν τρία άτομα.

Κύκλωμα που εμπλέκεται σε παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών οργάνωσαν και υλοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν σε περιοχές της Αττικής τρεις άνδρες, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερις συνεργοί τους.

Σε βάρος των επτά κατηγορούμενων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και της παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα τελευταία πέντε χρόνια διοχέτευαν στην αγορά αποκωδικοποιητές παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό, καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, έχοντας συγκροτήσει πελατολόγιο 1.370 ατόμων στην ελληνική επικράτεια, κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους άνω των 1.233.000 ευρώ, προκαλώντας ταυτόχρονα  οικονομική ζημία στις δικαιούχες εταιρείες, ύψους 6.576.000 ευρώ.

Τι βρέθηκε στα σπίτια των μελών της εγκληματικής οργάνωσης

Σε έρευνες στις κατοικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και στα οχήματά τους, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών βρήκαν και κατέσχεσαν 40.966 ευρώ, έξι αποκωδικοποιητές, δύο υπολογιστές κι ένα tablet, τρία κινητά τηλέφωνα κι ένα πάνελ διαχείρισης πελατών.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντόπισαν πλήθος σχετικών συνομιλιών σε διαδικτυακές εφαρμογές, τόσο μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, όσο και μεταξύ των μελών με τους πελάτες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ