Ελλαδα

Ναύπλιο: Στον ανακριτή ο αρχιμανδρίτης - Ερευνάται αν είχε στείλει χυδαία βίντεο και σε άλλους ανηλίκους

Απολογείται για το βίντεο που έστειλε σε 12χρονο

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ιερέας που κατηγορείται για αποστολή πορνογραφικού υλικού σε ανήλικο
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ναύπλιο: Το προφίλ του 40χρονου ιερέα που κατηγορείται ότι έστειλε πορνογραφικό υλικό σε 12χρονο αγόρι

Το ενδεχόμενο ο αρχιμανδρίτης να έχει στείλει βίντεο με πορνογραφικό υλικό και σε άλλους ανήλικους εξετάζουν σοβαρά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ναυπλίου.

Ο 40χρονος ιερωμένος θα δώσει τις εξηγήσεις του σε λίγη ώρα ενώπιον του ανακριτή, την ίδια ώρα που ο 12χρονος ο οποίος έλαβε πορνογραφικό υλικό από τον κατηγορούμενο προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ.

Το ανήλικο αγόρι έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο ένα βίντεο από τον ιερέα, ο οποίος φαίνεται να είναι γυμνός και να αυτοϊκανοποιείται, ενώ ταυτόχρονα, απευθυνόμενος στον ανήλικο με το όνομα του, τον ρωτούσε εάν του άρεσε ότι έβλεπε.

«Ο παραλήπτης ήταν άλλος, συνονόματος του ανήλικου. Είναι ενήλικας με τον οποίο είχα διαδικτυακή επαφή», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων στους αστυνομικούς ο 40χρονος ιεροκήρυκας, ο οποίος καλείται σήμερα το πρωί να δώσει τις εξηγήσεις του.

Το προφίλ του 40χρονου ιερέα

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δραστήριο ιερωμένο, ο οποίος είχε ευρύ κύκλο συναναστροφών με νεαρά παιδιά, αφού έκανε κατηχητικό στην ενορία του.

Κατά το παρελθόν, το προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε, σύμφωνα με δημοσιεύματα ιστοσελίδων, χαρακτηριστεί ως το πιο ενεργό προφίλ ιεροκήρυκα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχεδόν καθημερινά, ο αρχιμανδρίτης αναρτούσε φωτογραφίες του, εν ώρα εργασίας είτε από απλές καθημερινές στιγμές της ζωής του. Η διαδραστικότητα ήταν εμφανής, καθώς συνομιλούσε με το ποίμνιο του σε καθημερινή βάση, συζητώντας θέματα της καθημερινότητας αλλά και το πώς να αποφεύγουν τις κακοτοπιές.

Στην κατάθεση του στους αστυνομικούς, ο 40χρονος ρασοφόρος παραδέχθηκε ότι είχε -μέσω διαδικτύου- σεξουαλικές επαφές με τρίτους, τους οποίους ουδέποτε συνάντησε από κοντά.

Αναφερόμενος δε στην αποστολή του πορνογραφικού υλικού στον 12χρονο, έκανε λόγο για τεράστιο λάθος, αφού ήθελε να το στείλει αλλού, σε συνονόματο του παιδιού. «Ουδέποτε είχα επαφές με ανήλικους, παρά μόνο με ενήλικες και όλες, μέσω διαδικτύου», φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά ο 40χρονος.

Τρία κινητά τηλέφωνα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που βρέθηκαν στην κατοχή του αρχιμανδρίτη εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι αστυνομικοί θέλουν να διαπιστώσουν εάν είχε επαφές και με άλλα ανήλικα παιδιά. Ο ίδιος πάντως αρνείται κάτι τέτοιο και δηλώνει σοκαρισμένος από το λάθος του, αφενός γιατί το έστειλε στον 12χρονο, αφετέρου διότι γνωρίζει τον ίδιο και την οικογένειά του από την ενορία του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ