Ελλαδα

Ναύπλιο: Ελεύθερος με όρους ο αρχιμανδρίτης που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο

Η δίκη του πήρε αναβολή για τις 16 Ιουνίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρχιμανδρίτης στο Ναύπλιο
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ναύπλιο: Για τις 16 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη του αρχιμανδρίτη που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο

Eλεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τις 16 Ιουνίου, οπότε και θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσής του, αφέθηκε ο 40χρονος αρχιμανδρίτης από το Ναύπλιο, ο οποίος κατηγορείται ότι έστειλε βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο σε 12χρονο.

Η υπόθεση του 40χρονου ιερέα δικαζόταν σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου, αλλά πήρε αναβολή μέχρι τις 16 Ιουνίου. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο αρχιμανδρίτης είναι ασέλγεια σε ανήλικο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 40χρονου, προκειμενου να γίνει άρση απορρήτου των συνομιλιών που είχε από τις 24 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου, για να διαπιστωθεί ότι -όπως υποστηρίζει- η αποστολή του άσεμνου υλικού έγινε από λάθος και προοριζόταν για άλλο παραλήπτη που είναι ενήλικος.

Η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν ο πατέρας του ανηλίκου αντιλήφθηκε μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο που έστειλε ο φερόμενος ως δράστης στον ανήλικο μέσω της εφαρμογής Μessenger. Ο ιερέας κατέγραφε τον εαυτό του γυμνό και τα έστελνε στον ανήλικο.

Από τον ήχο του βίντεο, όπως υποστηρίζει, ο 52χρονος πατέρας του ανήλικου αναγνώρισε τη φωνή του φερόμενου ως δράστη και κατήγγειλαν το περιστατικό αρχικά στο Α.Τ Ερμιονίδας και ακολούθως στο Τ.Α. Ναύπλιου, όπου διενεργήθηκε προανάκριση.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής και ένας «πύργος» σταθερού υπολογιστή που ανήκουν στον 40χρονο ιερέα, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ