Ελλαδα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την προσπάθεια εξαπάτησης υποψηφίου των Πανελληνίων Εξετάσεων

Η καταγγελία για το τηλεφώνημα που δέχθηκε από το εξωτερικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υποψήφιος των Πανελληνίων 2023 μπροστά από το τετράδιο απαντήσεων
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πανελλήνιες 2023: Παρέμβαση εισαγγελέα και προκαταρκτική έρευνα για την προσπάθεια εξαπάτησης υποψηφίου του ΕΠΑΛ

Παρέμβαση του εισαγγελέα Βόλου έφερε η καταγγελία του Διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, για απόπειρα εξαπάτησης σε υποψήφιο του ΕΠΑΛ για τις Πανελλήνιες 2023. Η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Σαβελίδη, ο μαθητής, αλλά και η μητέρα του δέχθηκαν τηλεφώνημα από τη Ρώμη και αυτόματος τηλεφωνητής τους ενημέρωνε πως ο μαθητής καλείται να αλλάξει εξεταστικό κέντρο και να ανοίξει ένα σύνδεσμο που του έχει αποσταλεί στο email του για να δει που δίνει εξετάσεις. Η μητέρα του μαθητή που ήταν παρούσα στο τηλεφώνημα, κάλεσε αμέσως την Δευτεροβάθμια και μίλησε με τον διευθυντή κ. Σαβελίδη, ο οποίος την επόμενη μέρα ενημέρωσε επίσημα την Αστυνομική Διεύθυνση. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, για το περιστατικό δεν έχει υποβληθεί μήνυση.

Τόσο ο κ. Σαβελίδης όσο και η οικογένεια του παιδιού θα κληθούν ως μάρτυρες να καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που αφορά παράνομη απόπειρα προμήθειας προς χρήση κωδικών πρόσβασης σε πληροφοριακό σύστημα. Εάν το μαθητής έδινε όλα τα στοιχεία που του ζητούσε η πλατφόρμα, θα είχε πρόσβαση στο σύστημα των Πανελληνίων 2023 και σε όλα τα δεδομένα των υπολογιστών της οικογένειας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ