Ελλαδα

Σήμερα τα τελικά συμπεράσματα των Ιταλών εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες ποινικές διώξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προσωπικά αντικείμενα των επιβαινόντων στο τρένο στα Τέμπη συλλέγονται μετά το δυστύχημα
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Εντός της ημέρας τα τελικά συμπεράσματα των Ιταλών εμπειρογνωμόνων - Ενδεχόμενο για νέες ποινικές διώξεις

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να κατατεθούν τα τελικά συμπεράσματα των Ιταλών εμπειρογνωμόνων που μελετούν το «μαύρο κουτί» της εμπορικής αμαξοστοιχίας προκειμένου να συμπληρωθεί το τελικό πόρισμα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα τα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι τέσσερις Ιταλοί ειδικοί έχουν ήδη ξεκινήσει να διαβάζουν το καταγραφικό της επιβατική αμαξοστοιχίας, παρουσία δύο δικαστικών εμπειρογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων των οικογενειών των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου. Το καταγραφικό της αμαξοστοιχίας δεν έχει υποστεί αλλοιώσεις από τη σύγκρουση. Τα τελικά συμπεράσματα θα καταγραφούν σε έκθεση, η οποία θα συμπεριληφθεί στο ευρύτερο πόρισμα των δικαστικών Αρχών, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο και να δοθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή μέσα στις επόμενες ημέρες. Εκτιμάται ότι θα «ανοίξει» η βεντάλια των διώξεων για την τραγωδία.  

Τέμπη - Σύγκρουση τρένων: Ποινική δίωξη σε στελέχη του ΟΣΕ για τη μετάταξη του σταθμάρχη

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε τη Δευτέρα (29.5) στα στελέχη του ΟΣΕ, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των στελεχών του ΟΣΕ τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για τον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, αλλά και δύο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας, ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας. Και τα δύο μέλη φέρεται να κατέθεσαν, πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε, πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cszh4cq3d44x)

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ