Ελλαδα

Χαλκιδική: Στο Ιπποκράτειο ο 8χρονος - Δίπλα του συγγενείς και παιδοψυχολόγοι

Είδε τον πατέρα του να σκοτώνει τη μητέρα του και να αυτοκτονεί

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
© ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ // ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: Δίπλα στον 8χρονο συγγενείς και παιδοψυχολόγοι του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Στο πλευρό του 8χρονου αγοριού που είδε τον πατέρα του να σκοτώνει τη μητέρα του και εν συνεχεία να δίνει τέλος στην ζωή του στην Στρατονίκη Χαλκιδικής νωρίτερα σήμερα το πρωί, βρίσκονται διαρκώς συγγενείς και ειδικοί παιδοψυχολόγοι του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Το 8χρονο παιδί, έζησε με τον χειρότερο τρόπο τον εφιάλτη του διπλού φονικού. Δύο νεκροί, ο 39χρονος Δημήτρης Κεφαλάς και η 36χρονη Μαρία Κόμνου δεν βρίσκονται πλέον στην ζωή επειδή ο 39χρονος δεν δεχόταν πως η σύζυγος του, σκόπευε να τον χωρίσει και να του πάρει τα παιδιά.

Μια ακόμη δολοφονία γυναίκας από τον σύζυγο της, που προστίθεται ήδη στον μακρύ κατάλογο των δολοφονιών με θύματα γυναίκες τα τελευταία χρόνια.

Πώς έγινε το φονικό

Το φονικό συνέβη σήμερα, Δευτέρα, λίγο μετά τις 11 το πρωί στο σπίτι του ζευγαριού. Ο εργάτης σε μεταλλεία της περιοχής, διαπληκτιζόταν για μια ακόμη φορά με την άτυχη Μαρία. Η 36χρονη του είχε ανακοινώσει πριν λίγους μήνες που θέλει να χωρίσουν και πως θα πάρει τα παιδιά μαζί της. Το 8χρονο αγόρι που έζησε την φρίκη και μάλιστα τραυματίστηκε από θραύσματα των σκαγιών του κυνηγετικού όπλου, αλλά και την 12χρονη αδελφή του, που την ώρα του φονικού βρισκόταν στο σπίτι της γιαγιάς τους.

Για άλλη μια φορά, το ζευγάρι διαπληκτίστηκε έντονα. Οι τσακωμοί ήταν συχνοί στο σπίτι του 39χρονου και της 36χρονης Μαρίας. Συχνά μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, οι διαπληκτισμοί συνέβαιναν μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών.

Το σπίτι όπου καταγράφηκε η γυναικοκτονία και η αυτοκτονία του δράστη στη Χαλκιδική
© ATHENS VOICE

Ξαφνικά, η ήσυχη γειτονιά της Στρατονίκης συγκλονίζεται από δύο, σχεδόν απανωτούς, πυροβολισμούς. Ο 39χρονος Δημήτρης, μπροστά στα μάτια του γιου του, σκότωσε την σύζυγο του. Ο 8χρονος άρχισε να φωνάζει, να καλεί σε βοήθεια και είδε μέσα σε δευτερόλεπτα τον πατέρα του, να στρέφει το όπλο προς το μέρος του και να πατάει την σκανδάλη για μια τελευταία φορά.

Η θεία του δράστη και αυτόχειρα, πήγε τρέχοντας στο σπίτι του ζευγαριού όπου αντίκρυσε το νεκρό ζευγάρι και τον 8χρονο να ματώνει από τον αγκώνα μέχρι την παλάμη και να κινείται χωρίς συναίσθηση μέσα στο σπίτι.

Η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Ελένη Ζαγγελίδου βρέθηκε στον τόπο του φονικού, όπου προχώρησε σε αυτοψία του χώρου. Αύριο, αναμένεται να πραγματοποιήσει τις νεκροτομές των δύο σορών στο νεκροτομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι συγγενείς του ζευγαριού, δεν μπορούν να πιστέψουν το φονικό. Το 12χρονο κορίτσι, μπορεί να μην βρισκόταν μπροστά στην οικογενειακή τραγωδία, ωστόσο έχει κλειστεί στον εαυτό της, μην μπορώντας να αποδεχθεί πως ούτε η μητέρα της, ούτε ο πατέρας δεν βρίσκονται πλέον δίπλα της. Και η ίδια, θα παρακολουθηθεί από ειδικούς παιδοψυχολόγους, καθώς η κατάσταση της ψυχικής της υγείας είναι ιδιαίτερα άσχημη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ