Ελλαδα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας του νεκρού βρέφους στην Άρτα

Είχε ξεχάσει το 5,5 μηνών κοριτσάκι στο αυτοκίνητο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μωρό
Βρέφος (φωτογραφία αρχείου) © Unsplash / mutzii ii

Άρτα - Νεκρό βρέφος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας - Η θέση του συνηγόρου του και η κατάσταση του 37χρονου

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12.5) ο πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό την Τρίτη μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα του στην Άρτα

Ο συνήγορος του 37χρονου, Δημήτρης Λαμπράκης, στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την απόφαση του ανακριτή, σχολίασε ότι κανένας δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του πατέρα και της μητέρας «να δουν 6 μηνών κορίτσι να είναι σε αυτή την κατάσταση» και πρόσθεσε ότι η μητέρα είναι στο πλευρό του συζύγου της.

Ο συνήγορος του 37χρονου εκτίμησε ότι η κατηγορία θα μεταβληθεί σε ανθρωποκτονία από αμέλεια και αυτή θα είναι η δίωξη με την οποία θα παραπεμφθεί ο πελάτης του με βούλευμα. «Ο άνθρωπος έχασε την επίγνωση της υπάρξεως του παιδιού του, επειδή ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος από τους πόνους του παιδιού του γιατί έβγαζε δόντια και είχε κάποιους κολικούς, η δε γυναίκα του είχε ένα ατύχημα πριν από λίγες ημέρες και φοβόταν να πηγαίνει το παιδί στον παιδικό σταθμό. Το πήγε ο ίδιος. Σταμάτησε για καφέ με το παιδάκι πίσω, δεμένο στο καρεκλάκι, και σταμάτησε το μυαλό του, σταμάτησε η μνήμη του. Πλήρωσε τον καφέ και αντί να κάνει αριστερά για τον βρεφικό σταθμό, έκανε δεξιά για να πάει στη δουλειά του» δήλωσε ο δικηγόρος του 37χρονου πατέρα. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csk738nyag7d)

Το χρονικό της τραγωδίας με το νεκρό βρέφος στην Άρτα

Ο 37χρονος Κ.Ζ. πήρε το παιδί από το σπίτι προκειμένου να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής όμως, ένας συνάδελφος του, τον κάλεσε και του είπε πως πρέπει να βρεθούν αμέσως για να ανταποκριθούν σε μια επείγουσα κλήση για βλάβη στη Λευκάδα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επικοινωνίας, το ραντεβού των δύο ανδρών δόθηκε στο χώρο στάθμευσης σούπερ-μάρκετ της Άρτας. Ο 37χρονος ξέχασε εντελώς πως στον χώρο των συνεπιβατών του οχήματος του, βρισκόταν στο παιδικό κάθισμα το μόλις 5,5 μηνών κοριτσάκι του.

Όπως προκύπτει από τις έρευνες των αστυνομικών, πάρκαρε το όχημα, κλείδωσε και μπήκε στο αυτοκίνητο του συναδέλφου του και έφυγαν για τη δουλειά τους. Νωρίς το μεσημέρι, η σύζυγος του 37χρονου, πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό να παραλάβει το παιδί, πλην όμως της είπαν πως το παιδί δεν το έφερε κανείς. Αμέσως κάλεσε τον σύζυγο της έντρομη ο οποίος της αποκάλυψε τι συνέβη. Δυστυχώς, το μικρό κορίτσι, βρέθηκε εκεί που το είχε ξεχάσει ο πατέρας του. Στο παιδικό του κάθισμα του καινούριου οχήματος του 37χρονου, στη θέση των συνεπιβατών.

Ο 37χρονος, όπως προκύπτει, επειδή είχε αγοράσει πρόσφατα το αυτοκίνητο του, δεν το πάρκαρε στο γκαράζ της εταιρίας που εργαζόταν φοβούμενος μην το γρατζουνίσουν, αλλά στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης ενός σούπερ-μάρκετ, λίγο πιο μακριά.

Το 5,5 μηνών κοριτσάκι αν και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Άρτας, εκεί οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατο του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ