Ελλαδα

Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη στην Καλλιθέα

Συνελήφθη ο οδηγός

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καλλιθέα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη
Αρχείο © EUROKINNISSI

Δυστύχημα στην Καλλιθέα: 12χρονη έχασε τη ζωή της καθώς παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ

Στον Εισαγγελέα Αθηνών αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Τρίτη, το πρωί ο 32χρονος οδηγός του μικρού ΙΧ αυτοκινήτου που νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, παρέσυρε με το αυτοκίνητο του και σκότωσε ένα κορίτσι μόλις 13 ετών. Το περιστατικό συνέβη στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας, ο Α.Μ. 32 χρόνων κινείτο με το όχημα του, μάρκας Smart στην λεωφόρο Θησέως, στο ρεύμα προς Τζιτζιφιές. Η 13χρονη Χαρίκλεια, λίγο μετά την συμβολή της Θησέως με την οδό Σπάρτης προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο και παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του 32χρονου. Ο οδηγός μάλιστα, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να καταλήξει στην είσοδο του οίκου τυφλών, όπου και εγκλωβίστηκε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επέμβει η πυροσβεστική προκειμένου να τον βγάλει από το όχημα.

Η 13χρονη Χ.Κ. μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, όπου επί μια ώρα οι γιατροί έκαναν προσπάθεια ανάνηψης. Ωστόσο, οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν τόσο βαριές που το παιδί δεν επανήλθε.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της τροχαίας Καλλιθέας που διερευνά το δυστύχημα, ο οδηγός του οχήματος πέρασε με πορτοκαλί, ενώ το κορίτσι ξεκίνησε να διασχίζει την λεωφόρο Θησέως χωρίς να έχει ανάψει ο πράσινος σηματοδότης για τους πεζούς.

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες καθώς πρόκειται για τον πλέον κεντρικό δρόμο της Καλλιθέας ενώ αναζητά υλικό από κάμερες της περιοχής.

Ο 32χρονος έχει συλληφθεί και κρατείται στο τμήμα τροχαίας Καλλιθέας και το πρωί της Τρίτης, αναμένεται να οδηγηθεί αρχικά για δακτυλοσκόπηση και καταγραφή των στοιχείων του και εν συνεχεία στην εισαγγελία Αθηνών με την διαδικασία του αυτοφώρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ