Ελλαδα

Καταφθάνει νέο μίνι κύμα κακοκαιρίας: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Έντονες βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nέο κύμα κακοκαιρίας: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από το απόγευμα της Δευτέρας
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKNISSSI

Nέο κύμα κακοκαιρίας: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από το απόγευμα της Δευτέρας - Βροχές και καταιγίδες

Προειδοποίηση για νέο μίνι κύμα κακοκαιρίας από το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς σήμερα και αύριο αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε μεγάλα τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με το meteo, βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Τρίτη 9/5, κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 8/5 σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου, και σταδιακά να επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας ως το απόγευμα της Τρίτης 9/5.

Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από το απόγευμα της Δευτέρας

  • Από το απόγευμα της Δευτέρας 8/5 έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης 9/5 αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου.
  • Από το πρωί της Τρίτης 9/5 τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά και θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της Θράκης και της Μακεδονίας, καθώς και τμήματα της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Βόρειας Πελοποννήσου, του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου.
  • Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου.
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της στις περιοχές εκδήλωσης των φαινομένων, η οποία κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται την Τρίτη 9/5:

Καταφθάνει νέο μίνι κύμα κακοκαιρίας: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 9/5 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (μέτρια). 

Meteo.gr: Δείκτης επικινδυνότητας βροχόπτωσης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ