Ελλαδα

Κλειστές οι παιδικές χαρές στην Αρχαία Ολυμπία μετά τον τραυματισμό 5χρονης

Εξιτήριο από το νοσοκομείο για το κοριτσάκι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κούνιες σε παιδική χαρά
© Unsplash /Aaron Burden

Αρχαία Ολυμπία - Τραυματισμός 5χρονης: Εξιτήριο για το κοριτσάκι - Κλειστές οι παιδικές χαρές

Κλειστές παραμένουν οι παιδικές χαρές στην Αρχαία Ολυμπία μετά τον τραυματισμό 5χρονης, προκειμένου να ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε δήλωσή του ευχήθηκε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στο κορίτσι και επεσήμανε ότι «τόσο εγώ, όσο και συνεργάτες μου είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον πατέρα και ευχόμαστε αυτή η περιπέτεια να τελειώσει σύντομα. Το ατύχημα έγινε στον χώρο που ήταν εγκατεστημένη η παλιά παιδική χαρά, από την οποία είχαμε αποξηλώσει όλα τα παλιά και επικίνδυνα όργανα και τοποθετήσαμε καινούρια, σε παράπλευρο χώρο, με τις προδιαγραφές, τα πρότυπα και τα πιστοποιητικά του ΕΛΟΤ. Από το πρωί της Δευτέρας η Τεχνική μας Υπηρεσία ξεκινά τον έλεγχο στην παιδική χαρά της Αρχαίας Ολυμπίας και σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου προκειμένου να εντοπιστούν πιθανές φθορές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ατυχήματα. Μέχρι δε την ολοκλήρωση του ελέγχου όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές».

Αρχαία Ολυμπία: Εξιτήριο για την 5χρονη

Η 5χρονη αναμένεται να πάρει σήμερα (8.5) εξιτήριο από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας. Το κοριτσάκι έμεινε στο νοσοκομείο για καθαρά προληπτικούς λόγους, ενώ εξετάστηκε και από νευροχειρουργούς του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Φέρει τραύμα στο πρόσωπο, που προκλήθηκε, όταν σκόνταψε και έπεσε πάνω σε μικρό τοιχίο στον περίγυρο της παιδικής χαράς στο οποίο προεξείχε ένα σίδερο. Όπως ενημέρωσε την ΕΡΤ και τον Μ. Βασιλάκη η διοικήτρια του Καραμανδανείου νοσοκομείου κ. Ασπασία Ρηγοπούλου, η 5χρονη θα πάει εντός της ημέρας εξιτήριο για να επιστρέψει στο σπίτι της.

Η υπόθεση έχει ανοίξει ξανά τη συζήτηση για την ασφάλεια των κοινόχρηστων χώρων και ειδικά αυτών στους οποίους υπάρχουν παιδιά. Η παιδική χαρά που έγινε το ατύχημα έχει σφραγιστεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csgo13345a2x)

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ