- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Υπό «ομηρία» πλοίο ελληνικών συμφερόντων στα στενά του Ορμούζ
Σε εξέλιξη ενέργειες από το ελληνικό ΥΠΕΞ
Ιράν: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων περικυκλώθηκε από σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης στα Στενά του Ορμούζ
Συναγερμός έχει σημάνει στα υπουργεία Ναυτιλίας και Εξωτερικών, καθώς πλοίο ελληνικών συμφερόντων με σημαία Παναμά και Έλληνα καπετάνιο περικυκλώθηκε από σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης στα Στενά του Ορμούζ, στο Ιράν.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ΥΠΕΞ έχει ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες, οι οποίες προβλέπονται σε τέτοιες καταστάσεις, όπως επικοινωνίες με πρεσβείες και τις αρχές της περιοχής, ζητώντας επί της ουσίας επίσημη ενημέρωση για το τι ακριβώς έχει συμβεί. Δηλαδή αν πρόκειται για πειρατεία, αν ο Έλληνας πλοίαρχος βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας, αν το δεξαμενόπλοιο έχει κατασχεθεί ή αν τελικά πρόκειται για έναν απλό ή και ενδεχομένως διεξοδικό έλεγχο.
Από την άλλη, το Reuters κάνει ξεκάθαρα λόγο για κατάσχεση, παραθέτοντας μάλιστα εσωτερικό έγγραφο με οδηγία του υπ. Ναυτιλίας προς τους πλοιοκτήτες ώστε να αποφεύγουν τα πλοία τους να πλέουν κοντά στα νερά του Ιράν.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο αμερικανικός 5ος στόλος αναφέρει ότι στην κατάσχεση του πλοίου έχει προχωρήσει η δύναμη του Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης, ενώ εισαγγελέας του Ιράν αναφέρει πως πρόκειται για εκτέλεση δικαστικής εντολής, λέγοντας ότι επί της ουσίας πρόκειται για αντίποινα. Στο δεξαμενόπλοιο επιβαίνουν, εκτός από τον πλοίαρχο, ακόμα 29 άτομα πλήρωμα από τις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα.
Οι ιρανικές αρχές κατέσχεσαν την προηγούμενη εβδομάδα άλλο ένα δεξαμενόπλοιο με σημαία των Νήσων Μάρσαλ, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι δήλωσε μετά το συμβάν
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έκκληση για βοήθεια από τους γονείς του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Την παραίτηση της Καρυστιανού ζήτησε το ΔΣ του Συλλόγου των Τεμπών με επιστολή
Το αρνητικό... φορτίο της ημέρας και το κακό «προηγούμενο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.