Ελλαδα

Κακοκαιρία προ των πυλών: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα (2.5) στη Δυτική Ελλάδα

Ο χάρτης του Meteo

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με ομπρέλα προστατεύεται από βροχόπτωση
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISS

Κακοκαιρία σήμερα (2.5): Βροχερός ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα - Οι περιοχές που θα επηρεάσει το βαρομετρικό χαμηλό

Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου 2023, αφού χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επηρεάσει το Ιόνιο. 

Σύμφωνα με το Meteo, παρά την επικράτηση των νοτιάδων, η θερμοκρασία θα παραμένει περίπου 3-4°C χαμηλότερα από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Πιο αναλυτικά, αρχικά τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα, με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Από το απόγευμα -και κυρίως τις βραδινές ώρες σήμερα- προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες στα Επτάνησα, τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο και βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας. Στις νοτιότερες περιοχές θα σημειωθούν και λασποβροχές λόγω της παρουσίας σκόνης από την Αφρική.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι στο Ιόνιο Πέλαγος θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ, με προβλεπόμενο σημαντικό ύψος κύματος τα 3-4 μέτρα. Και στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, κυρίως από ανατολικές διευθύνσεις, φτάνοντας τα 6 μποφόρ.

Κακοκαιρία προ των πυλών: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σήμερα (2.5) στη Δυτική Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα Τρίτη (2.5) - Η πρόγνωση από το Meteo

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια, μέτριοι άνεμοι στο Αιγαίο και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Ιόνιο, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια τμήματα.

Για την Τρίτη 2 Μαΐου 2023 προβλέπονται λίγες νεφώσεις σταδιακά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο. Τοπικές χαλαζοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα δυτικά, νότια παραθαλάσσια τμήματα της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 17 βαθμούς), 11 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 11 έως 18 βαθμούς), 12 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 25 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο τις απογευματινές ώρες τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με βροχές ή τοπικές καταιγίδες τις βραδινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csbhz9ncq61l)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ