Ελλαδα

Βροχερός ο καιρός σήμερα Τρίτη (2.5) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με ομπρέλα περιμένει το τραμ σε στάση
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Ο καιρό σήμερα, Τρίτη 2 Μαΐου 2023: Η πρόγνωση από το Meteo και την ΕΜΥ για βροχές και τοπικές καταιγίδες

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια, μέτριοι άνεμοι στο Αιγαίο και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Ιόνιο, θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια τμήματα, αναμένονται σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου 2023 στη χώρα. 

Αναλυτικότερα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις σταδιακά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στο Ιόνιο, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο. Τοπικές χαλαζοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα δυτικά, νότια παραθαλάσσια τμήματα της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 17 βαθμούς), 11 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 11 έως 18 βαθμούς), 12 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 25 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο τις απογευματινές ώρες τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα μετά το μεσημέρι περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με βροχές ή τοπικές καταιγίδες τις βραδινές ώρες περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csb6e9bolze1)

Ο καιρός σήμερα Τρίτη (2.5) - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες όπου από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο βαθμιαία 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα. Από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι και από τα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες και πιθανότητα καταιγίδας από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες και πιθανότητα καταιγίδας από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το βράδυ.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-csavwahnjqrl)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ