Ελλαδα

Ο ρόλος των δύο συλληφθέντων στη δολοφονία Καραϊβάζ

Στον εισαγγελέα οδηγούνται το πρωί του Σαββάτου

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καραϊβάζ: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του
© YouTube/Star

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποια είναι τα στοιχεία που υπάρχουν για τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν

Το πρωί του Σαββάτου θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα τα δύο αδέρφια τα οποία συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για συναυτουργία στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Πρόκειται για τους δύο αδελφούς Γ.Λ. και Ε.Λ. οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην δολοφονική ενέδρα κατά του γνωστού δημοσιογράφου. Μαζί με τους, στην δικογραφία φέρονται να αναφέρονται τα δύο ακόμη άτομα, τα οποία δεν έχουν συλληφθεί εως τώρα και αναζητούνται από τις αρχές.

Ένας εκ των συλληφθέντων, φέρεται σύμφωνα με διαρροές από αστυνομικούς του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., να επέβαινε στην μηχανή, χωρίς προς το παρόν να μπορεί να προσδιοριστεί εάν ήταν ο οδηγός ή ο δολοφόνος του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο δεύτερος, φέρεται να επέβαινε στο αυτοκίνητο τύπου ΒΑΝ, που λειτουργούσε ως υποστηρικτική ομάδα στην δολοφονική επίθεση. Το όχημα, έπειτα από έρευνες των αστυνομικών, φαίνεται πως εγκαταλείφθηκε στην Πέτρου Ράλλη.

Από τις έρευνες, προέκυψε πως ανήκει στο περιβάλλον της φίλης ενός εκ των συλληφθέντων, και χρησιμοποιείτο για λογαριασμό εταιρίας καθαρισμού Έκτοτε, οι αστυνομικοί, έθεσαν υπό παρακολούθηση τα δύο αδέλφια, ένας εκ των οποίων φέρεται να έχει σχέση, σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς, με μια δολοφονία ενός 35χρονου μπόντι-μπίλντερ στο Γαλάτσι, λίγους μήνες μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Το προφίλ των συλληφθέντων

Σύμφωνα πάντα με τις έρευνες των αστυνομικών, τα δύο αδέρφια που έχουν συλληφθεί φέρονται να έχουν στην κατοχή τους, βενζινάδικα, μεταξύ αυτών και ένα σε νησί του Αιγαίου. Η σωματοδομή τους, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, φαίνεται να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά των δραστών που έχουν καταγραφεί από βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου.

Την στιγμή της δολοφονίας, τα κινητά και των δύο αδελφών ήταν απενεργοποιημένα, ενώ και οι δυο τους, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μέχρι και αυτή την στιγμή, κρατούν το στόμα τους κλειστό, αρνούμενοι να πουν το παραμικρό.

Για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, η αρχή της εξιχνίασης έγινε, πλην όμως, οι έρευνες συνεχίζονται αφού πρέπει να βρεθούν όλοι όσοι εμπλέκονται. Κυρίως, λένε οι αστυνομικοί, ποιος είναι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή και ποιος ανέλαβε να φέρει εις πέρας την δολοφονική επίθεση.

Οι αστυνομικοί πάντως, όπως σημειώνεται, είχαν επί μήνες στο στόχαστρο τους τους δυο αδελφούς. Ο χρόνος που αποφασίστηκε η σύλληψη, δεν δείχνει να έχει σχέση με τον εντοπισμό νέων στοιχείων, ωστόσο, κρίθηκε πως ο χρόνος ήταν ο σωστός ώστε να ζητήσουν την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από τον εισαγγελέα.

Οι δύο κατηγορούμενοι, κρατούνται στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και το πρωί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ