Ελλαδα

Εισαγγελέας για το βίντεο-σοκ που δείχνει 14χρονη να ξυλοκοπείται από ανήλικες στη Θεσσαλονίκη

Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητες εικόνες με τον άγριο ξυλοδαρμό μιας μαθήτριας από άλλα κορίτσια είδαν το «φως» της δημσοιότητας, προκαλώντας την παρέμβαση εισαγγελέα

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη.

Σε βίντεο που έχει δει το «φως» της δημοσιότητας, εμφανίζεται 14χρονη μαθήτρια να πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ανήλικα κορίτσια.

Υστερα από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρη Σμυρνή, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Τα αδικήματα που τίθενται προς διερεύνηση, σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, είναι αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ' εξακολούθηση και της συμμετοχής σε αυτή (σ.σ. εκτός από τις φυσικές δράστριες εμφανίζονται άλλα άτομα να παρακολουθούν τον ξυλοδαρμό), όπως επίσης της καταχώρησης και αποθήκευσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς το περιστατικό φαίνεται να καταγράφεται με κινητό τηλέφωνο.

Η μητέρα της 14χρονης παθούσας καταγγέλλει ότι η κόρη της έχει πέσει κατ' επανάληψη θύμα ξυλοδαρμού από τα ίδια ανήλικα κορίτσια.

«Η κόρη μου φοβάται να βγει από το σπίτι»

Στο Star μίλησε και η μητέρα ενός άλλου κοριτσιού που έχει πέσει θύμα της συμμορίας των ανήλικων κοριτσιών σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

«Είναι συμμορίες κοριτσιών. Υποκινούν το ένα το άλλο και διαπράττουν βίαια πράγματα εναντίον άλλων παιδιών, τα βρίσκουν αδύναμα. Είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και φοβισμένη», λέει.

«Η κόρη μου φοβάται να βγει από το σπίτι, είμαστε σε μια τέτοια κατάσταση. Φοβάται να πάει σχολείο και μάλιστα σε συνομιλία της, έλεγε ότι "αυτές δε θα ηρεμήσουν αν δεν μου ανοίξουν το κεφάλι"», συνεχίζει.

Και καταλήγει: «Τέσσερα άτομα τη χτυπούσαν από διαφορετικές μεριές. Της είπαν να μη πει τίποτα στη μητέρα της, ενώ για να σταματήσει όλο αυτό της ζήτησαν να πει κάποιες υβριστικές λέξεις για τον εαυτό της».