Ελλαδα

Νέο βίντεο από τα πρώτα λεπτά της διάσωσης μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Δραματικοί διάλογοι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
© ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Νέο βίντεο από τα πρώτα λεπτά της διάσωσης μετά το δυστύχημα

Βίντεο-ντοκουμέντο με τις πρώτες στιγμές από την άφιξη των διασωστών στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Διασώστες, πυροσβέστες και αστυνομικοί φωνάζουν στα συντρίμμια των τρένων, αναζητώντας για επιζώντες, ενώ οι διάλογοι είναι ενδεικτικοί του πανικού που επικρατεί εκείνες τις ώρες.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs2gz6zclxc9)

Μάλιστα, υπάρχει και δεύτερο βίντεο που δείχνει τις κινήσεις του σταθμάρχη Λάρισας λίγο πριν, αλλά και μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs2geiptybjd)

Διαχρονικά προβλήματα και ανθρώπινα λάθη - Το πόρισμα για την τραγωδία στα Τέμπη

Σημειώνεται ότι τα δύο βίντεο προβάλονται μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, 228 σελίδων, για τα αίτια της θανατηφόρας σύγκρουσης στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει το πόρισμα, το οποίο χαρακτηρίζεται ως πόρισμα καταγραφής και όχι συγκάλυψης, από την ανάλυση των πραγματικών περιστατικών που προηγήθηκαν του δυστυχήματος και του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού και τεχνολογικού εξοπλισμού που υφίσταντο την ημέρα του δυστυχήματος προκύπτει ότι το δυστύχημα ήταν συνέπεια της συνδρομής πολλών παραγόντων, που αφορούν το επίπεδο λειτουργίας, το ανθρώπινο δυναμικό και τον τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και το διοικητικό επίπεδο.

Στο πόρισμα των 228 σελίδων, το οποίο χωρίζεται σε 10 κεφάλαια, υπάρχει επιμερισμός ευθυνών σε οργανισμούς και πρόσωπα, όπως στον OΣE, στην ΕΡΓΟΣΕ, στη Ρυθμιστική Αρχή Συγκοινωνιών, στη Hellenic Train αλλά και στον μοιραίο σταθμάρχη, που προφυλακίστηκε μετά το τραγικό δυστύχημα καθώς και στους μηχανοδηγούς, οι οποίοι φέρονται να μην τήρησαν τους κανονισμούς.

Υπάρχει, επίσης, αναφορά στην ανάγκη να γίνει άμεσα εκσυγχρονισμός του σιδηροδρόμου, καθώς διαπιστώνονται χρόνιες παθογένειες, όπως και για την ανάγκη ριζικών αλλαγών σε θέματα μετατάξεων και εκπαίδευσης του προσωπικού.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το πόρισμα δεν ασχολείται με καταλογισμό ή και με επιμερισμό ευθυνών, (αναλύει, δεν δικάζει) αρμοδιότητα που σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον νόμο ανήκει μόνο στις αρμόδιες δικαστικές αρχές οι οποίες ήδη εργάζονται με γοργό ρυθμό προς την κατεύθυνση αυτή.

Κύριο μέλημα των Μελών της Επιτροπής ήταν, μετά την ανάλυση των συνθηκών του τραγικού δυστυχήματος, να αναδειχθούν και να εντοπιστούν τα προβλήματα στην όλη διάρθρωση των εμπλεκομένων στη λειτουργία των σιδηροδρομικών μεταφορών, Φορέων, Οργανισμών και Αρχών και στην άσκηση των αρμοδιοτήτων φυσικών ή νομικών προσώπων και ιδίως να προταθούν λύσεις, που θα συμβάλουν –στο πλαίσιο και των λοιπών διερευνήσεων, μελετών, προτάσεων και πρωτοβουλιών των αρμοδίων προς τούτο Φορέων και Αρχών– στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων που θα αποτρέψουν ίδια ή παρόμοια δυστυχήματα στο μέλλον.

Στόχος της Επιτροπής είναι το πόρισμα να αξιοποιηθεί αποκλειστικά για τον παραπάνω σκοπό και σε κάθε περίπτωση να μην αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής ή κομματικής εκμετάλλευσης ή αντιπαράθεσης, πρακτική που δεν συνάδει με το ερευνόμενο, τραγικό για όλους τους Έλληνες συμβάν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.