- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Συμμορία είχε «γδύσει» 17 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη με λεία 138.000€
Συνελήφθησαν πέντε άτομα
Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση συμμορίας με ειδικότητα στα «ριφιφί» - Διέπραξε 17 διαρρήξεις με λεία άνω των 138.000 ευρώ
Ειδικότητα στα «ριφιφί» είχε συμμορία, την εξάρθρωση της οποίας ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Από τον περασμένο Νοέμβριο, τα μέλη της διέρρηξαν συνολικά 17 καταστήματα σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, με τη λεία τους να περιλαμβάνει χρήματα, κινητά τηλέφωνα και καπνικά προϊόντα, αξίας άνω των 138.000 ευρώ.
Ως μέλη της συνελήφθησαν πέντε άτομα (τρεις Αλβανοί και δύο Έλληνες), ηλικίας 26 έως 34 ετών, ενώ μεταξύ αυτών είναι και μία γυναίκα.
Ανάμεσα στους «στόχους» τους βρίσκονται καταστήματα ψιλικών και κινητής τηλεφωνίας, πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών, ψητοπωλεία, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. «Το μεγαλύτερο μέρος των διαρρήξεων πραγματοποιούνταν με τη μέθοδο διάνοιξης οπής σε τοίχους ή γυψοσανίδες με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ αφού εισέρχονταν στους χώρους των καταστημάτων, κινούνταν με προσεκτικές κινήσεις προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Κατά την ίδια ανακοίνωση δρούσαν με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, ενώ έπαιρναν αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης, επιτηρώντας την περιοχή πέριξ των καταστημάτων, αλλάζοντας τα ενδύματά τους και παρακολουθώντας τις συχνότητες της Αστυνομίας. Επίσης, χρησιμοποιούσαν μισθωμένα αυτοκίνητα, τα οποία νοίκιαζε η γυναίκα, εκ των μελών της σπείρας.
Σε κατ' οίκον έρευνες κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
- Χρηματικά ποσά,
- Διαρρηκτικά εργαλεία,
- Ένας φορητός πομποδέκτης συντονισμένος στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ.,
- 230 ναρκωτικά χάπια,
- Ένα πιστόλι κρότου και
- Δύο αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους σε τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.