Ελλαδα

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Δερβένι Κορινθίας

Έκκληση από την πυροσβεστική για σήμερα και αύριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά τώρα στο Δερβένι Κορινθίας
ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Φωτιά τώρα σε δασική έκταση στο Δερβένι Κορινθίας - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στο Δερβένι Κορινθίας που ξέσπασε λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα. Η φωτιά καίει δασική έκταση χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή, ωστόσο οι άνεμοι είναι ισχυροί στην περιοχή.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας δόθηκε εντολή σε δύο καναντέρ να προχωρήσουν σε ρίψεις νερού.

Παράλληλα, στη Φθιώτιδα δόθηκε μάχη όλη τη νύχτα προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς γύρω από το χωριό Μενδενίτσα αλλά και το χωριό Καραβίδια στην περιοχή του Μώλου με την εκτίμηση που υπάρχει να είναι ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο καθώς έχει υποχωρήσει η ένταση των ανέμων.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που ξεπερνούσαν τα 6 μποφόρ, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις. Απείλησε το χωριό Καραβίδια - ωστόσο όμως έφυγε λίγα μέτρα μακριά από τα τελευταία σπίτια και κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό Μενδενίτσα που περικλείεται από ένα πυκνό πευκοδάσος.

LamiaReport.gr: Πυρκαγιά στα Καραβίδια Μενδενίτσας

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα και αύριο

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής επανέλαβε την έκκλησή του να μην γίνονται καύσει κλαδιών και θερμικές εργασίες στην ύπαιθρο εξηγώντας στην ΕΡΤ ότι «αν είχαμε καλοκαίρι με τις συνθήκες αυτές τότε θα μιλούσαμε για κίνδυνο εκδήλωσης φωτιάς κατηγορίας 4 ή 5».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αρτοποιός στο Μαίναλο καταγράφηκαν ριπές ανέμου 140 χλμ., έντασης, δηλαδή, μεγαλύτερης των 10 μποφόρ, στο Δερβένι ριπές ανέμου 70 χλμ. ή έντασης μεγαλύτερης των 7 μποφόρ και στην Πάρνηθα ριπές ανέμου 80 χλμ.

Λόγω των ισχυρών ανέμων έχουν καταγραφεί μέχρι τις 8 το πρωί δέκα πτώσεις δέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τις περισσότερες στην δεύτερη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση για τον καιρό σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, θα είναι δυτικοί και βορειοδυτικοί, εντάσεως 8 και 9 μποφόρ, γεγονός που θα διευκολύνει την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ