- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεγάλη φωτιά τώρα στη Μενδενίτσα Φθιώτιδας - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, πάνω από 6 μποφόρ
Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Μενδενίτσας πολύ κοντά στον οικισμό Καραβίδια, ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας.
Η φωτιά ξεκίνησε από αγροτική περιοχή, πέρασε πολύ κοντά από το χωριό Καραβίδια και κατευθύνθηκε σε πευκοδάσος στην περιοχή της Μενδενίτσας, όπου βοηθούμενη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους - πάνω από 6 μποφόρ - που πνέουν από το απόγευμα, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Στο σημείο έχουν σπεύσει 48 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.
Προς το παρόν, η φωτιά βρίσκεται μέσα σε πευκόφυτη περιοχή βόρεια της Μενδενίτσας. Οι κάτοικοι της περιοχής, με ό,τι μέσον έχουν στη διάθεσή τους βρίσκονται μέσα στις αγροτικές περιοχές κυνηγώντας στις φλόγες, όμως είναι δύσκολο να παρέμβουν στο πευκόδασος πού βρίσκεται τώρα η φωτιά. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά πέρασε σε κοντινή απόσταση από τα τελευταία σπίτια του χωριού.
Σύμφωνα με το lamiareport, από την αστυνομία διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων από Ανάβρα προς Μενδενίτσα.
Νωρίτερα, με μικρή χρονική διαφορά, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και από τη Φθιώτιδα κλήθηκαν για δασική πυρκαγιά κοντά στη Λιβαδειά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Είναι κατάκοιτη, την έχουν εγκαταλείψει τα πόδια της» -Όσα είπε η συνεργάτιδά της για την κατάσταση της υγείας της
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό της υπόθεσης
«Με τα hashtags δεν χρειάζονται πλέον πυρές»
Η τελευταία τους συνομιλία
Πότε θα «καθαρίσει» η ατμόσφαιρα
Από την 1η Ιανουαρίου 2027 τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το νέο πλαίσιο περιορισμού της πρόσβασης ανηλίκων κάτω των 15 ετών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Με αργούς ρυθμούς η κυκλοφορία στην Αθηνών - Κορίνθου
Το χρονοδιάγραμμα των φετινών εξετάσεων
Το παιδί έφτασε με ασφάλεια στο νοσοκομείο
Είχε αρνηθεί να ευχηθεί σε ζωντανή μετάδοση μετά την Ανάσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.