Ελλαδα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης στα Τέμπη

Τι δήλωσαν οι δικηγόροι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης
© Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβασιούχος σταθμάρχης μετά την απολογία του για την τραγωδία στα Τέμπη.

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής δύο φορές το μήνα και η καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την ψυχολογία του σταθμάρχη, οι δικηγόροι του απάντησαν πως είναι «δύσκολη» και αισθάνεται «συντετριμμένος», ωστόσο όπως επεσήμαναν, προσπαθεί να προχωρήσει από εδώ και πέρα με τη ζωή του.

Δικηγοροι σταθμάρχη: ελεύθερος με περιοριστικους  όρους  ο συμβασιουχος  σταθμάρχης

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής κάλεσε τους δύο συμβασιούχους σταθμάρχες να καταθέσουν, καθώς επιχειρεί να αποκτήσει την πλήρη εικόνα για το πώς γινόταν στην πράξη η οργάνωση των βαρδιών.

Ένα από τα ερωτήματα που θεωρείται δεδομένο ότι του έκανε ο ειδικός εφέτης ανακριτής είναι αν έφευγε πάντα νωρίτερα σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους όταν ο προϊστάμενος του τον έβαζε βάρδια 14:00 με 23:00 αφού ο ίδιος ήταν συμβασιούχος και δεν πληρωνόταν τις υπερωρίες, αλλά και για να προλαβαίνει το τελευταίο δρομολόγιο του τρένου για Βόλο, όπου και κατοικεί.

Οι απολογίες που ακολουθούν

Την, Τρίτη, 28 Μαρτίου, θα απολογηθεί ο εμπειρότερος σταθμάρχης, αυτός δηλαδή που έπρεπε να είναι στη θέση του μέχρι τις 23:00 η ώρα και έφυγε στις 22:10. Ο σταθμάρχης θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, μεταξύ αυτών και για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο για να διορθωθούν.

Ο εν λόγω σταθμάρχης αναμένεται να υποστηρίξει ότι η τραγωδία στα Τέμπη έγινε στις 23:05 και εκείνος έπρεπε να έχει φύγει στις 23:00.

Στις 30 Μαρτίου θα απολογηθεί ο επιθεωρητής.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης, ενώ, σύμφωνα με ό,τι φαίνεται από τις έρευνες, στους κατηγορούμενους αναμένεται να προστεθούν κι άλλα πρόσωπα πέρα από τους εργαζόμενους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ