Ελλαδα

Σήμερα οι ανακοινώσεις για το «καλάθι του Πάσχα» και το «καλάθι των νονών»

Τι θα περιλαμβάνουν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πασχαλινές λαμπάδες
© ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ / EUROKIΝΙSSI

«Καλάθι του Πάσχα» και «Καλάθι των Νονών»: Επίσημες ανακοινώσεις για το πώς θα εφαρμοστούν - Τα προϊόντα που θα περιλαμβάνουν

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με το «Καλάθι του νονού» και το «Καλάθι του Πάσχα», τα οποία θα εφαρμοστούν την περίοδο του Πάσχα σε σουπερμάρκετ και καταστήματα παιχνιδιών.

Το «καλάθι των νονών» θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τις κατηγορίες που υπήρχαν στην αντίστοιχη πρωτοβουλία των Χριστουγέννων και μία επιπλέον κατηγορία που αφορά τα παιχνίδια-λαμπάδες που είναι συνδυασμός μεταξύ λαμπάδας και παιχνιδιού για τα μικρότερα παιδιά.

Το «καλάθι του Πάσχα» θα περιέχει σαρακοστιανά είδη και αναμένεται να ισχύσει στα σουπερμάρκετ από τις 5 Απριλίου με προϊόντα όπως αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αβγά.

«Καλάθι του Πάσχα» και «Καλάθι των Νονών»: Από πότε θα εφαρμοστούν

Το «Καλάθι του Πάσχα» θα εφαρμοστεί από τις 29 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου. Την ίδια ώρα, στο «Καλάθι των Νονών» αναμένεται να συμμετάσχουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ αλλά και εθελοντικά όσες, με μικρότερο τζίρο, το επιθυμούν.

Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα διαμορφωθούν από το αρμόδιο Υπουργείο και από τις οποίες η κάθε επιχείρηση θα επιλέγει κάθε εβδομάδα τα προϊόντα που θα απαρτίζουν τους καταλόγους της, αναμένεται να είναι παρόμοιες με εκείνες των Χριστουγέννων. Θα προστεθούν και οι λαμπάδες με παιχνίδια για τις αγορές των νονών προς τα βαφτιστήρια τους.

Συγκεκριμένα, το «Καλάθι των νονών» θα περιλαμβάνει:

  • Λαμπάδες με παιχνίδια
  • Επιτραπέζια / Παζλ
  • Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)
  • Βρεφικά παιχνίδια
  • Φιγούρες δράσης
  • Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (παιχνίδια με τουβλάκια)
  • Οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα

Το «καλάθι του νοικοκυριού» αναμένεται να συνεχίσει να εφαρμόζεται έως τις 30 Ιουνίου 2023.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crbvslxco53t)

«Καλάθι της Βαρβακείου»

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενόψει της 25ης Μαρτίου το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε συμφωνία με τον πρόεδρο της Βαρβακείου, Βασίλη Σίμο σχετικά με το παραδοσιακό έδεσμα της ημέρας, τον μπακαλιάρο. Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο της Σαρακοστής οι επαγγελματίες της Βαρβακείου εφαρμόζουν πιλοτικά δικό τους «καλάθι» με προϊόντα που ανανεώνονται κάθε εβδομάδα.

«Προσπαθούμε τώρα να κάνουμε πάλι κάτι με το μπακαλιάρο κι έχουμε καταλήξει στο πιο οικονομικό κομμάτι του που είναι στα 4,98 ευρώ/κιλό, ποιότητας pollock, που είναι ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος. Είναι μία πάρα πολύ καλή τιμή, καθώς όλα έχουν πάρει την άνοδο και μπορέσαμε και τον κρατήσαμε πάρα-πάρα πολύ χαμηλά» σημείωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης και τον ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ο κ. Σίμος.

«Είμαστε γύρω στα 50 με 80 λεπτά κάτω από πέρσι και γύρω στα 80 λεπτά με 1 ευρώ κάτω από την καλύτερη προφορά, όπως κάναμε έρευνα αγοράς στις μεγάλες αλυσίδες των σουπερμάρκετ» εξήγησε σχετικά με τις τιμές.

Αναφορικά με τον ντόπιο ελληνικό μπακαλιάρο σημείωσε πως, «λόγω προμήθειας και λόγω ποσότητας δεν τον βάλαμε στο καλάθι διότι δεν θέλουμε να έχουμε κάποια ποσότητα τις πρώτες ημέρες και τις τελευταίες ημέρες να μην υπάρχει στην αγορά. Θα υπάρχει κι εκεί, αλλά ευελπιστούμε να βάλουμε κάτι που θα είναι σίγουρο για τον καταναλωτή».

Σχετικά με τα σουπερμάρκετ για την 25η Μαρτίου ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως και εκείνα θα εντάξουν αυτή την εβδομάδα στο «καλάθι του νοικοκυριού» τον μπακαλιάρο, στην κατηγορία του «κατεψυγμένο ψαριού» που ήδη υπάρχει στις λίστες τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ